USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Вчені підтвердили ефективність масок у боротьбі з вірусами

25 Жовтня 2020 23:45
Група науковців з Інституту медичних наук Університету Токіо підтвердила, що лицьові маски - ефективний засіб, який перешкоджає як поширенню людиною вірусів, так і їх проникненню в організм.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Під час експериментів учені розмістили в лабораторії лицем до лиця два манекени.

В одному з експериментів дослідники надягли маску на манекен, забезпечений функцією вдихання. За словами вчених, кількість вірусів, що поглинаються манекеном, було знижено на 17% при використанні тканинної і на 47% при використанні звичайної хірургічної маски.

Коли маску надягали на манекен-розповсюджувач вірусів, і полотняна, і хірургічна маски призвели до зниження отримання вірусів іншим манекеном без маски більш ніж на 70%.

Дослідники також повідомили, що надягання маски на обидва манекени не змогло повністю запобігти передачі вірусів.

Професор Каваока Йосіхіро зазначив, що дослідження, які показують ефективність масок із використанням реальних вірусів раніше не проводилися. Каваока також розповів, що їм вдалося підтвердити важливість належного носіння масок. За його словами, важливо розуміти й те, що маски не можуть повністю блокувати віруси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ні так ні Показати IP 26 Жовтня 2020 01:03
Дотримайтеся й рекомендацій Лесі Українки: "Журба" читайте "короновірус" «Якщо прийде журба…» Леся Українка Якщо прийде журба, то не думай її Рознести у веселощах бучних За столом, де веселії друзі твої П’ють-гуляють при покликах гучних. Ти не йди в пишний дім, де музика бринить, Де танцюють веселії пари, – Там ще гірше серденько тобі заболить, Чоло вкриють ще тяжчії хмари. І в людську течію ти не важся іти, Де юрба стоголова, як море, Йде, хвилює, шумить, – в ній поринеш і ти, Не розійдеться ж там твоє горе. Краще йди в темний гай, у зелений розмай Або в поле, де вітер гуляє, На дозвіллі із лихом собі розмовляй, Може, там його вітром розмає. Або пісню утни голосну, не смутну, Щоб, мовляв, засміялося лихо, Проженеш тоді, певне, потвору страшну, І на серденьку знов стане тихо…
Такитак Показати IP 26 Жовтня 2020 02:42
Все вірно, але вірно й те що при проїзді в громадському транспорті при виході з нього треба негайно викинути маску, те ж саме має бути при знаходженні в місці з великим скупченям людей. Таким чином забравши скупчення вірусів та розбавивши проникнені в організм віруси повітрям можна отримати дозу віруса з якою дуже легко справиться імунна система. На даний час існує лише 2 питання: де набратися тих масок і як змусити людей їх носити до того ж правильно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus