USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Британії майже сотню добровольців навмисно заразять коронавірусом

22 Жовтня 2020 10:05
У Великобританії коронавірусом навмисно заразять 90 осіб, щоб перевірити дію нових вакцин від коронавірусу.

Про це повідомив Імперський коледж Лондона, який є одним з учасників експерименту, інформує УНІАН з посиланням на 112.ua.

На першому етапі проекту буде вивчена можливість зараження здорових добровольців коронавірусом SARS-CoV-2. У дослідженні будуть задіяні добровольці у віці від 18 до 30 років без попередньої історії хвороби або симптомів COVID-19, без супутніх захворювань і відомих несприятливих факторів ризику COVID-19, таких як хвороби серця, діабет або ожиріння.

На другому етапі дослідження будуть інфіковані добровольці, які раніше отримали різні препарати – потенційні вакцини від коронавірусу. Метою даного експерименту є виявлення найменшої кількості вірусу, необхідної для того, щоб викликати у людини розвиток COVID-19. Оскільки більш високі дози вірусу можуть бути пов’язані з більш важкими наслідками, дослідники прагнуть заразити добровольців мінімально можливою дозою, щоб викликати реплікацію вірусу, але мінімізувати симптоми.

Британський уряд виділить на проект під назвою Human Challenge 33,6 млн фунтів (близько 37 млн євро). Таким чином передбачається прискорити розробку вакцини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus