USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Вчені розповіли про особливості штаму Омікрон

9 Грудня 2021 18:11
Штам коронавірусу Омікрон у 4,2 раза заразніший за Дельту, і може обходити вроджений імунітет або вироблений після вакцин.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на дослідження Міністерства охорони здоров’я Японії, передає Кореспондент.

Наголошується, що дослідження проводилося під керівництвом професора Кіотського університету Гіроші Нішіури, який проаналізував дані геному вірусу з Південної Африки.

«Омікрон передається частіше і може обходити і природний імунітет, і побудований вакцинами», – заявив Нішіура, представляючи в міністерстві результати дослідження.

Він навів приклад Південно-Африканської Республіки, де фіксується близько 20 тисяч захворювань на день після повідомлення про перший випадок зараження Омікроном.

«Рейтинг вакцинації в країні був менший ніж 30%, тому заразилося так багато людей. Нам потрібно уважно стежити за майбутніми трендами, щоб побачити, чи станеться те саме в країнах з високим рівнем вакцинації», – зазначив учений.

Водночас захворювання при зараженні новим штамом на сьогоднішній день протікає в основному в легкій формі, тяжких випадків хвороби спостерігається мало, йдеться в дослідженні.

ЗМІ зазначає, що дослідження японських вчених пройшло рецензування інших вчених та опубліковане в авторитетному медичному журналі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus