USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Вчені розповіли, скільки життів врятує карантин

2 Квітня 2020 09:25
Дослідження вчених підтвердило, що якщо під час пандемії коронавірусу вчасно оголосити і дотримуватися карантину, а також скоротити соціальні контакти на 75%, то можна врятувати від смерті 38,7 мільйона людей.

Такого висновку дійшли вчені з Імператорського коледжу Лондона, які побудували математичну модель сценаріїв епідемії, пише Кореспондент з посиланням на South China Morning Post.

Без обмежень, припускають вчені, вже у 2020 році буде 40 мільйонів померлих від пандемії.

Також експерти побудували математичну модель з урахуванням віку людей, соціальних контактів і ступені тяжкості коронавірусу.

Згідно з даними:

- Якщо ніякі заходи соціального дистанціювання не будуть прийняті взагалі, то хвороба може вбити до 40 мільйонів чоловік у всьому світі;

- Якщо люди скоротять соціальні контакти на 40%, а літні люди зменшать свою взаємодію на 60%, то кількість жертв зменшиться вдвічі - до 20 мільйонів;

- Якщо соціальне дистанціювання буде здійснюватися на ранній стадії і буде включати в себе скорочення 75% соціальних контактів, то це може врятувати 38,7 мільйона життів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вік Показати IP 2 Квітня 2020 12:26
Чому не врахували скільки людей виживуть сидячи доома, тобто дтп, нещасні випадки, вбивства від яких в світі щодня помирало тисячі людей .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus