USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вчені створили робота, який вміє знаходити загублені речі

28 Травня 2023 00:23
За допомогою штучного інтелекту науковці винайшли новий метод програмування роботів, які можуть допомагати людям, наприклад, з деменцією, знаходити загублені предмети на кшталт ліків, окулярів або телефона.

Його розробили вчені-інженери з Університету Ватерлоо в Канаді, повідомляє УП. Життя з посиланням на SciTechDaily.

Команда науковців дослідила здібності мобільного робота з камерою, через яку він може «взаємодіяти» з навколишнім світом.

Потім за допомогою функції збереження відео науковці запрограмували робота так, щоб він міг виявляти, відстежувати та зберігати в пам'яті об'єкти, які потрапляють в поле зору його камери.

Також робот здатен відрізняти один об'єкт від іншого й може записувати час і дату, коли будь-який об'єкт потрапляє і зникає у полі зору його камери.

Читати ще: За допомогою ШІ вчені виявили новий антибіотик, який знищує одну з найнебезпечніших бактерій

Далі дослідники розробили спеціальний інтерфейс, на якому людина може обрати об'єкт, за яким потрібно стежити. У випадку, якщо річ загубилася, робот здатен повідомити, коли й де востаннє його «бачив».

У майбутньому команда дослідників планує дослідити систему спочатку на здорових людях, а пізніше – на людях, які страждають на деменцію.

Також, за словами науковців, робота зможуть використовувати люди без відповідного діагнозу – ті, хто часто забуває речі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus