USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вчений підрахував вартість планети Земля

30 Листопада 2020 23:59
Астрофізик Грег Лафлін з Каліфорнійського університету в Санта-Круз створив власну формулу, за якою оцінив вартість планети Земля. За його підрахунками, вона коштує п’ять квадрильйонів доларів.

Про це пише Кореспондент з посиланням на Mail Online.

У своїх підрахунках вчений враховував масу Землі, її температуру, вік і багато інших чинників, які впливають на її здатність підтримувати життя.

Земля виявилася найдорожчою планетою, як мінімум, в Сонячній системі, зазначив учений.

Так, для порівняння ціна Марса становить усього 16 тисяч доларів США.

«Настільки низька вартість червоної планети обумовлена тим, що вона практично не придатна для розвитку життя», – пояснив Лафлін.

Венера ж, за підрахунками астрофізика, коштує всього один цент.

«Я завжди думав, що поняття «планета земного типу в населеній зоні» досить розпливчасте. Мені потрібна була метрика, за допомогою якої я б міг побачити цінність планет, які систематично знаходять дослідники» – говорить Лафлін.

На думку астрофізика, планети, вартість яких менше 80 000 000 доларів, не варто розглядати як потенційний новий дім для людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus