USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Вчитель, сторож, шахтар: кого названі вожді «ДНР» відправили воювати

2 Березня 2022 01:14
На війні проти українців опинилися вчителі, слюсарі, шахтарі, яких послали військкомати квазіреспублік «ДНР» та «ЛНР».

Українські військові оприлюднили відео з полоненими, які воювали на російському боці.

Як виявилося, більшість з них ніколи не тримала зброю в руках та є працівниками мирних професій. Ба більше, дехто з них чудово володіє українською мовою.

Один полонений – вчитель французької мови. Розповідає, що не знав, куди їх відправляють.

«У суботу покликали на збори, ніхто не казав, що підемо сюди. Коли вже одягнули та взули – виходу не було. Інформації було нуль», – розповідає полонений.

Інший переконує: працює в школі слюсарем. На фронт потрапив так само: з роботи подзвонив завгосп, сказав іти на збори у військкомат.

Третій працює сторожем у школі. «Нас зібрали на збори потренувати і відпустити, а поставили воювати», – розповідає полонений.

Ще один – шахтар, якого теж викликали на збори.

Одним із полонених виявився колишній вчитель української мови, який перекваліфікувався на вчителя російської: «Директор сказав в обов’язковому порядку з’явитися у військкомат. Ті, хто ухиляється, будуть піддані чинному законодавству «ДНР».

Керівник гуртка комп’ютерної інформатики в центрі дитячої творчості каже, що пішов до військкомату, бо міг залишитися без роботи.

«Нам сказали, що треба буде відстояти 3-5 днів, пропустити кілька машин і все», – переконує він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus