USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вдруге за кілька годин: окупанти обстріляли Запорізьку АЕС

5 Серпня 2022 19:43
Вдруге за останні декілька годин російські військові обстріляли Запорізьку АЕС, зафіксовано три прильоти безпосередньо на майданчик станції.

Про це повідомляє пресслужба НАЕК «Енергоатом».

«Ввечері 5 серпня російські терористи вдруге обстріляли Запорізьку атомну електростанцію з РСЗВ. Три прильоти зафіксовані прямо на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російські війська серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об‘єднаний допоміжний корпус.

«Є ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин. Високою є пожежна небезпека. Наразі постраждалих немає», – наголошують в Енергоатомі.

Як додали, перед обстрілами представники Росатома поспіхом покинули станцію. Український персонал ЗАЕС перебуває на місці і виконує усі заходи із забезпечення ядерної й радіаційної безпеки та ліквідовує наслідки пошкоджень.

До цього загарбники здійснили обстріл у бік Запорізької АЕС о 14.30. Було зафіксовано три вибухи біля промислового майданчика ЗАЕС.

Загарбники розбомбили і електропідстанцію «Луч», внаслідок чого майже весь Енергодар (6 із 7 мікрорайонів) залишився без світла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Генерал чмоня Показати IP 5 Серпня 2022 19:46
Переговори з Ердоганом тривають...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus