USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вечірня ватра та акустичний концерт: під Луцьком відфестивалили перший день «Бандерштату-2021»

7 Серпня 2021 09:25
Вечірня ватра, акустичний концерт під гуркотіння грому та цікаві гутірки – під Луцьком відгуляли перший день масштабного ювілейного фестивалю «Бандерштат– 2021».

Цьогоріч музично-патріотичне дійство вже вп’ятнадцяте зібрало молодих духом і серцем людей не лише з усієї України, а й гостей з-за кордону: Білорусі, Німеччини тощо.

Фестиваль стартував у п’ятницю, 6 серпня, і триватиме до неділі на території села Рованці, просто по сусідству із Центральним парком Луцька.
Вечірню програму фестивалю відкривала молода талановита співачка із Луцька Наталія Лосєва. Вона вразила присутніх на ватрі чуттєвим голосом у поєднанні із пронизливим звуком бандури.

«Я приїхала на маленьку відпусточку від роботи і одразу «Бандерштат» мене зачепив. Думають, що я така місцева, а насправді два тижні тут пожила. Зате я зловила тут місцевого хлопця Юру, який носить мені бандуру, коли я попрошу», – пожартувала співачка.
Музичну програму акустичної сцени вона розпочала із пісні зі словами «Дай мені зрозуміти, що любов – то не лише зів’ялі квіти».

«Хлопці, даруйте дівчатам квіти, але такі, що не швидко в’януть», – звернулася Наталія до присутніх чоловіків.

Читати ще: Усе, що треба знати про «Бандерштат-2021». Програма, ціни, цікавинки

Опісля на сцену запросили активного учасника Революції Гідності, офіцера батальйону імені генерала Кульчицького із позивним Пісня Володимира Пастушка.
«Мені цікаво, як ця людина змінилася за всі роки. А зміни ті неймовірно відчутні. Неодноразово він виступав на сцені «Бандерштату» і щоразу ставав дедалі іншим. Але тут і причини змін цілком вагомі і зрозумілі. До Майдану він був реконструктором історичних подій, а потому одним із перших добровольцем пішов на війну боронити Україну. І якби нам назвали позивний Пісня, більшість із нас знали б про кого йдеться. Він захищає нашу країну не лише з автоматом у руках, а й зі страшнішою зброєю для ворогів – гітарою та гарячим словом і піснею», – зазначила незмінна ведуча фестивалю Вікторія Жуковська.
До слова, вона розповіла, що під час протистояння на Інститутській Володимир Пастушок зустрів луцького музиканта Сашка Положинського, і той поцікавився, де його гітара. Після цього артист запропонував бійцю її купити.

«Так-от з тією гітарою Володимир об’їздив увесь схід, починаючи від Майдану до Слов’янська, Станиці Луганської і Дебальцевого. А сьогодні він приїхав із нею на «Бандерштат», – зазначила ведуча.

Читати ще: Бандерштат 2007-2021: від локальної тусовки до всеукраїнського фестивалю

Далі естафету акустичної ватри передали вокалісту гурту «Широкий Лан» Святославу Бойку, який у суботу, 7 серпня, разом із командою з’явиться і на головній сцені фестивалю.
«У той момент, коли людина вирішила, що досить совкових традицій та пафосної бойової пісні, «Широкий Лан» написав гімн 30-ї окремої механізованої бригади таким, яким він має бути. Це реально історія, яку творять зараз», – розповіла зі сцени Вікторія Жуковська.

Читати ще: Без Океану Ельзи, про останній рік у Рованцях і алкогольних спонсорів. Розмова з арт-директором «Бандерштату»

Відтак гості фестивалю мали змогу поспівати козацький та інтелектуальний рок разом із вокалістом одного із найбільш затребуваних музичних гуртів в Україні «Тінь Сонця» Сергієм Василюком, команда якого увійшла в неофіційну енциклопедію українського року.

Виступ розпочав із композиції «Лента за лентою», яку знають усі новітні повстанці завдяки Тарасу Чубаю.
На прохання фронтмена першу частину приспіву співали хлопці, другу – дівчата.

Завершив рокер програму композицією «На небесних конях», яку гості фестивалю слухали стоячи.
Після цього видовищний бій на вогняних мечах продемонстрували учасники луцького клубу середньовічного бою «Айна Бера».
Читати ще: «Я не знав, що був зв’язковим». Діти ветеранів УПА з Волині поділилися своїми спогадами


Завершив фестивальний вечір лідер гурту «Мотор’Ролла» Сергій Присяжний, який потішив публіку і народними піснями, і улюбленими «моторольними» хітами. Як і годиться, під найвідомішу пісню гурту «Восьмий колір» публіка просто таки вибухнула оплесками.
На завершення музичної програми під час нічного кінопоказу найбільш стійкі до сну гості фестивалю мали змогу переглянути стрічки «Жива» та «Рубіж. Грубешівська операція 2019 року».

Вікторія СЕМЕНЮК

Фото Олександра ЗЕЛІНСЬКОГО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus