USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.00

Велика мобілізація у 500 тисяч осіб: Залужний пояснив, звідки така цифра

26 Грудня 2023 16:10
Президент України Володимир Зеленський заявив, що Генеральному штабу ЗСУ для успішного ведення бойових дій під час повномасштабної війни з Росією потрібно мобілізувати до Сил оборони України ще 450-500 тисяч осіб. І коштуватиме це 500 мільярдів гривень.

Звідки взялася саме така цифра, пояснив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в ефірі 1+1 26 грудня, передає ТСН.

«Питання (про мобілізацію, – ред.) воно з одного боку просте, а з іншого боку складне. Почнемо з того, що військове командування жодного запиту на такі цифри (400-500 тисяч, – ред.) не робило. Військове командування продовжує виконувати функції захисту держави, відповідно, формує свої запити на боєприпаси, на зброю, і, відповідно, на людський ресурс. Це робиться на постійній основі. І ми не робимо це якимось окремим форматом на Кабмін чи Верховну Раду.

Що стосується безпосередньо цієї цифри (щодо мобілізації, – ред), то ми цю цифру сформували, врахували її на наступний рік, вона, звісно, враховує покриття поточного некомплекту, формування нових частин, а також прогнозування наших втрат. Озвучувати цю цифру або окремі розділи по цих цифрах я не можу. Це є військовою таємницею», – наголосив Залужний.

Читати ще: Мобілізація в Україні стане жорсткішою: нардепка повідомила деталі про новий законопроєкт

Нагадаємо, 19 грудня під час щорічної пресконференції президент України Володимир Зеленський повідомив, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та Генштаб запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч осіб.

Як інформували, Кабінет міністрів України зареєстрував у Верховній Раді проєкт закону про внесення змін у певні законодавчі акти щодо «вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби» в нашій державі.

Нагадаємо, Рада готує військовий облік для жінок. У законопроєкті йдеться, що під час дії воєнного стану жінок залучатимуть до проходження військової служби, однак, на бойові посади – тільки добровільно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ABC Показати IP 26 Грудня 2023 17:50
Ха-ха. Зеленський знову збрехав. Ніякі 500 тис. Залужний не просив мобілізувати. Просто рішення то непопулярне, от він і вирішив його скинути на Залужного. Але вчергове попався на брехні. Чомусь я не здивований. Не вперше ж.
Мешканець до ABC Показати IP 26 Грудня 2023 19:06
А ви далі читали статтю, ось що сказав Залужний:"Що стосується безпосередньо цієї цифри (щодо мобілізації, – ред), то ми цю цифру сформували, врахували її на наступний рік, вона, звісно, враховує покриття поточного некомплекту, формування нових частин, а також прогнозування наших втрат". Тобто у Залужного сформували і врахували цю цифру на наступний рік, і він сам собі перечить
ABC до Мешканець Показати IP 26 Грудня 2023 22:00
Вмієш читати, але не можеш зрозуміти. Співчуваю. Таке часто буває, коли айк'ю як у рибки. Коли Залужний казав про "сформували цю цифру", то він має на увазі сформували цифру кількості військовозобов'язаних, які необхідно мобілізувати з точки зору його і Генштабу. І це не 500тис. Скільки - це військова таємниця (так і написано), яку він не став озвучувати. Що логічно. На відміну від нелоха і нетряпки.
Анонім до ABC Показати IP 26 Грудня 2023 21:00
Смішно йому, блядь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus