USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

«Верховна Рада працюватиме до кінця каденції», – керівник Українського інституту майбутнього

15 Серпня 2019 10:42
Чимало експертів в Україні стверджують, що нинішній парламент не допрацює до кінця каденції, проте передумов для цього немає, адже одна партія (Слуга народу, - ВН) має монобільшість і несе повну відповідальність за свої рішення.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів.

З його слів, це позитивно, коли одна партія має більшість, адже це означає, що можна рухатися, що влада несе повну відповідальність.

Читати більше: Директор Українського інституту майбутнього у Луцьку – про закінчення війни, новий парламент та Зеленського. Інтерв’ю

«Вони тепер не можуть сказати, що наші партнери по коаліції щось там не підтримують. Це і добре, і погано, тому що маючи повну відповідальність, ти можеш дуже швидко ухвалювати рішення, але з іншого боку – за це у тебе і спитають. Тобто це є ситуація реформ, коли є повнота відповідальності. Народ сказав: добре, ми даємо всі можливості – роби, а через п’ять років ми спитаємо», – каже аналітик.
Він наголосив, що зараз не бачить передумов того, що новообраний парламент не допрацює до кінця своєї каденції.

«Зазвичай перевибори Ради пов’язані з кризою коаліції, тобто якщо в коаліції є більше двох партнерів, то, як правило, третій партнер почне виставляти якісь неприйнятні умови, через що коаліція руйнується і відбуваються перевибори. Коли є монобільшість, то підстав проводити перевибори немає. Єдина підстава – якщо раптом почнеться конфлікт всередині цієї більшості і коли там будуть групи, які серйозно поділяться. Наразі я такого не бачу. Мені здається, що президент і обрані від «Слуги народу» люди знаходяться в одній ціннісній базі – це незалежна Україна, яка рухається на Захід і яка розвивається. Якщо ціннісна база є спільною, то в усьому іншому компроміс знайдеться», – резюмував Віктор Андрусів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Степан (Крымчанин) Показати IP 15 Серпня 2019 12:02
Как ему бюджетного пирога хочется!
Лучанин до Степан (Крымчанин) Показати IP 15 Серпня 2019 17:31
Ти вже свого піражка об'ївся, чи "камні с нєба" поперек горла стоять?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus