USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Верховний суд США відхилив останню апеляцію Трампа щодо виборів

8 Березня 2021 23:54
Верховний суд США відхилив у понеділок останню апеляцію колишнього президента Дональда Трампа з приводу перегляду результатів минулих в країні в листопаді виборів, на яких він програв нинішньому главі держави Джо Байдена.

Про це повідомляє агентство Reuters, передає УНН.

Верховна інстанція відхилила апеляцію, що стосувалася перерахунку голосів в штаті Вісконсін, де Трамп отримав приблизно на 20 тис. голосів менше, ніж Байден. Це була остання з трьох апеляцій за підсумками виборів, поданих Трампом в кінці свого президентського терміну. Судді відкинули її без додаткових пояснень.

До цього, 22 лютого, суд відхилив ще дві аналогічні апеляції Трампа, одна з яких також стосувалася Вісконсіна, а інша – підсумків виборів в штаті Пенсільванія.

Раніше Верховний суд відхилив підтриманий чинним президентом позов генпрокурора штату Техас Кена Пакстона з проханням визнати недійсними підсумки виборів в штатах Джорджія, Мічиган, Пенсільванія і Вісконсін. На думку позивача, в цих штатах, за які йшла запекла боротьба між Трампом і Байденом, не дотримувалися норми, що стосуються обробки виборчих бюлетенів, в тому числі надісланих поштою.

Трамп і його прихильники після виборів багаторазово зверталися до судів з вимогою про проведення перерахунку голосів виборців в ряді штатів. Однак дії республіканця не мали успіху, позови були відхилені судами, в тому числі Верховним судом США.

Як повідомлялося раніше, у США 3 листопада відбулися чергові президентські вибори, за результатами яких переміг демократ Джозеф Байден. Трамп заявив, що про остаточні результати виборів говорити ще зарано й збирається подавати до суду. 20 січня відбулася інавгурація нового президента США. Трамп став першим президентом за останні 152 роки, який не відвідав церемонію передачі влади. 10 лютого сенатори розпочали слухання щодо імпічменту Трампа. Під час цього процесу в Сенаті розглядали дії експрезидента США перед та під час протестів його прихильників у Вашингтоні, які закінчилися штурмом Капітолія. Слухання у справі про імпічмент експрезидента Дональда Трампа завершилися у Сенаті. Імпічмент Трампа не прийняли, адже не вистачило для цього необхідних двох третин голосів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus