USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ветерани АТО на Волині написали заяву на перевізника

14 Вересня 2020 15:07
Заяву на перевізника автобуса «Луцьк-Луків» написала жінка загиблого в АТО Світлана Войтович.

Жінка розповіла Суспільному Волині, що неодноразово їздить цим маршрутом і не може скористатися своїм правом на пільгове перевезення, гарантоване державою.

Жінку загиблого в АТО, Світлану Войтович, у п’ятницю, 11 вересня водій автобуса Луцьк-Луків відмовився везти за пільговим посвідченням. За допомогою вдова звернулася до ветеранів АТО.

Напередодні, 13 вересня, на Луцькій автостанції № 1 відбулась акція на захист прав пільгового перевезення. Рух автобуса «Луцьк-Луків» АТОвці блокували з 15:00 до 18:00 години. Учасники акції вимагали поспілкуватися з перевізником, який надає послуги за цим маршрутом, а також побачити додаток договору, у якому йдеться про пільгове перевезення, – розповіла психологиня Олена Звєрєва.

Не всі пасажири, які купили квитки на цей рейс – підтримали учасників акції, – розповіла Світлана Войтович. Люди обурювались. Світлана Войтович каже, що справа не в грошах, а у тому, як вона має пояснити своїм двом дітям, чому їхній батько загинув, а вони, як члени сім’ї загиблого, не можуть отримати захист від держави.

Водій автобуса спілкуватися з учасниками акції відмовився. Перевізник на зустріч не з’явився, пославшися на свою зайнятість. Робота автостанції та всі інші маршрути працювали згідно з графіком, пізніше активісти викликали поліцію та написали на перевізника заяву.

Психологиня Олена Звєрєва назвала прізвище перевізника. За її словами це Михайло Михайлович Яцишин. Він водночас доктор юридичних наук, викладач в університеті та член однієї із політичних партій, – стверджує жінка. Олені Звєрєвій вдалось записати коментар у касирів автостанції, чому вони не продають пільгові квитки. «Те, що у нас на комп’ютері є заведено, я продаю. Те чого немає, я не можу продати», – каже касирка.
Сьогодні, 14 вересня, учасники АТО знову збираються на автостанції, щоб почути позицію перевізника та домогтися виконання законів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Хм Показати IP 14 Вересня 2020 15:41
Це треба до влади. Вони прийняли пільгові категорії, то хай і вони контролюють дотримання пільгового проїзду
Гм до Хм Показати IP 14 Вересня 2020 16:36
Якщо перевізнику хтось (держава, місцева влада, ще хтось), щось не компенсують, то такий перевізник може звернутись з претензіями до держави, місцевої влади, АЛЕ ЖОДНИМ ЧИНОМ НЕ ВІДМОВЛЯТИ ПІЛЬГОВИМ КАТЕГОРІЯМ В ПРОЇЗДІ!!!
Пасажир Показати IP 14 Вересня 2020 15:48
А чи повертає держава кошти за перевезення пільгових категорій? Напевно ні, якщо перевізник відмовився возити їх. В нашій країні всі знають свої права і пільги, але ніхто не має обов’язків . А за що перевізнику сплачувати податки і зарплати водіям якщо більшість має право на безкоштовний проїзд , я одного разу їхала до Львова то пів маршрутки були пільговики.
Ага до Пасажир Показати IP 14 Вересня 2020 16:34
От тільки коли перевізник одержує дозвільні документи на надання послуг по певному маршруту, він, - цей перевізник бере на себе зобовязання перевозити пільгові категорії громадян. Саме за цієї умови йому надається право заробляти кошти на певному маршруті. І от!!! якщо такий водій не дотримується своїх зобовязань, то його очевийдно необхідно з маршрута виганяти ссаною тряпкою!!!
Адвокат до Ага Показати IP 14 Вересня 2020 18:41
Тобто, по вашому, якщо влада не виконує своїх зобов'язань по компенсації, то цю владу теж ссяним шматтям, цікаво було б подивитись....
Ага до Адвокат Показати IP 14 Вересня 2020 19:04
От ви підписались адвокатом, а несете якусь ахінею, як для адвоката. Поясню вам простою мовою, - якщо влада не виконує своїх зобовязань перед перевізниками, то перевізники шукають адвоката, ТІЛЬКИ КВАЛІФІКОВАНОГО, а не дивакуватого, і звертаються до суду з заявою про стягнення боргу, збитків і т. д. А ГНИЛИХ ПЕРЕВІЗНИКІВ обовязково гнати сцяними тряпками з маршрутів, бо поясню для вас ще один раз, невиконання ліцензійних умов, чи умов одержання права перевезення по маршруту, є самостійною підставою для позбавлення перевізника права здійснювати перевезення по такому маршруту.
Олег до Ага Показати IP 14 Вересня 2020 20:44
Ви просто не уявляєте скільки в нас пільговиків,мільйони,а таксисти возять пільговиків? А літакі возять пільговиків?купа сайтів є ТАЧКА БЛА БЛА КАР а вони возять? Пільговикі повинні добиватись монетезаціїї
Ага до Олег Показати IP 14 Вересня 2020 23:32
А таксистам хіба надають маршрути? Зіба вони щось обіцяють перед виїздом на таксову? НІ !!! ОТОЖ БО І ВОНО, а маршрутчики беруть на себе зобовязання возити пільговиків. БЕРУТЬ!!!
5 копійок Показати IP 14 Вересня 2020 18:27
Нічого не маю проти дійсно учасників бойових дій, дітей загиблих в АТО, звичайно вони ПОВИННІ користуватись пільгами. Однак у нас зараз величезна армія пільговиків, котрі і порох не нюхали і ніякої участі в бойових діях не приймали та були дуже далеко від лінії зіткнення (наприклад поліція, прокурори та ін. категорії), однак УБД мають, за що? Ось ці категорії мусово переглянути, відповідно і пільговиків поменшає, і коштів більше на реальних учасників піде більше .
Ага до 5 копійок Показати IP 14 Вересня 2020 18:58
Да, потрібно переглянути! Але це не дає прав, ЖОДНИХ прав для перевізників, не надавати пільгового проїзду учасникам АТО. _______________________________________________ А потім вони дивуються, що їх витягують з маршруток і бють по кумполу ...
Микола до Ага Показати IP 14 Вересня 2020 20:28
Це питання не на вокзалі потрібно вирішувати а в обласній раді,вони повинні монетизувати перевезення волинського атовця,кожен день все більше пільговиків ,а питання компенсації навіть не піднімаються.Та чому з перевізників винні тільки міжміські автобуси ,чому не таксі,чому не літаки...є купа бла бла карів ,через яких перевізн к і не може взяти пільговика,хай держава зробить хоч щось ,а взагалі ці питання мають вирішуватись доплатою пільговику а він у свою чергу платить,і все,у нвс в конституції написано ,що медицина безкоштовна і що,
Анонім Показати IP 14 Вересня 2020 19:29
Неможливо уявити *афганця*, який би робив бабські істерики в автобусі. І героїчних історій від них не почуєш. Яка країна - такі й гєрої?
Ага до Анонім Показати IP 15 Вересня 2020 08:25
Зате дуже можливо уявити диванного троля, який ні до АТО ні до Афгану відношення не має ... але сере на тих і на других. Да ще й ска така, пробує їх стравити.
До анонім Показати IP 14 Вересня 2020 20:13
А ти чиїх холоп будеш?
Анонім до До анонім Показати IP 14 Вересня 2020 20:43
Та точно не твого рогульського поля ягода.
Ага до Анонім Показати IP 15 Вересня 2020 08:26
От ти г*ид* і попалилась.
Анонім до Ага Показати IP 15 Вересня 2020 11:12
Як раз агресивний рогуль і спалився. Прийми заспокійливе.
Без посвідчення Показати IP 14 Вересня 2020 20:25
Чомусь засудити ганебний вчинок атошника Холодного(не був би майор Холодний атошніком такого б не робив) в Києві то них немає, мовчить принципово шо одна шо друга шо третя спілка ато , продавати землю на Пшебраже де загинули люди не за пільги, теж немає. Провести ревізію атошних (фіктивних) груп теж немає. А от вити за пільги землю проїзд всегда пожалуста
Ольга Показати IP 14 Вересня 2020 20:27
Я ніяк не можу зрозуміти одного - чоиу держава надає пільги, а перевізники мають їх забезпечувати за власний рахунок (купити автобуси,їх ремонтувати,сплатити податки,оплатити робочі місця і т.д.),і при цьому не мати жодної копійки компенсації. Замість того,щоб займатись безпосередньою роботою,перевізник має * найняти адвоката і звернутись до суду про стягнення боргу*,бо ж держава не знає,що пільги треба забезпечити .І ще одне питання - чому тільки перевізники мають за свій рахунок возити пільговиків, чому в магазинах немає пільг на хліб.крупу .ковбасу,цигарки,чому в аптеках не дають безкоштовно таблеток,шприців і т.д.
Ага до Ольга Показати IP 15 Вересня 2020 08:28
Ну так зібралися б разом, і перевізники, і атовці, і висунули б претендії до влади. Але перевізники не підуть, у них самих рильце в пушку.
Бача до Анонім Показати IP 14 Вересня 2020 20:49
У ДРА воювали :1. Добровільно, бо нікого не посадили, який відмовився і не ловили облавами. 2. Не за гроші, хоча чеки були як валюта. 3. Землі не вимагали точно.
До Бачи Показати IP 14 Вересня 2020 22:28
Не лукавте в кінці 80хх початок 90хх памятаю як ви хотіли в Луцку квартир(за землю мова тоді нейшла).Тих хто робив *липові * групи інваліда війни незнаю ,да і тоді по 30 тисяч доларів мабуть ніхто не платив. Шо добровільно згідний, в СССР по іншому не могло бути. Радянські дисбати (штрафбати) на нестачу кпієнтури не жаловались. Гроші тоді мали другорядне значення але товариші прапощики теж на нефатку не жаловались. Но спільне одне шо ви вийшли з Афгану не переможцями шо ці по ротаціях ходять теж відчутя ПЕРЕМОГИ чи ПЕРЕМОЖЦІВ немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus