USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В’язням Маневицької колонії, які організували злочинну групу й торгували наркотиками, світить новий термін

15 Липня 2022 22:03
Організована злочинна група в складі п’яти осіб у Маневицькій виправній колонії не лише чинила фізичний та психологічний вплив на інших в’язнів, а й реалізовувала заборонені речовини.

Про це інформують у поліції Волині.

Організатор, 39-річний лучанин, відбував покарання в колонії за хуліганство і розбій. Залучивши ще чотирьох чоловіків, з яких двоє відбували покарання там само, він розробив певні злочинні закони поведінки в колонії, призначив довірених осіб, здійснював збір коштів із засуджених, вирішував спори між ними «за поняттями», а також організував схему збуту наркотичних засобів.

Отримані злочинним шляхом кошти організатор розподіляв між усіма іншими на власний розсуд, продовжуючи поширювати свій злочинний вплив, доки цьому не завадили правоохоронці. Оперативний супровід викриття здійснювали співробітники управлінь СБУ та стратегічних розслідувань за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.
На території колонії вони провели низку обшуків та вилучили речові докази: наркотики, фальсифікований алкоголь, мобільні телефони з sim-картами різних операторів, банківські картки, «чорнові» записи фігурантів з номерами мобільних телефонів, банківськими рахунками, обліковими записами та паролями до них, пристрої та засоби для вживання наркотичних засобів тощо.

Зловмисникам було оголошено підозри за участь у злочинній організації та збут наркотиків.
15 липня слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів ГУНП у Волинській області завершили досудове слідство в цій справі та скерували обвинувальний акт до суду.

Вироку четверо з підозрюваних очікуватимуть за ґратами, ще один – під домашнім арештом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 16 Липня 2022 10:49
Адміністрація певно геть не в курсі була…
Анндрій Показати IP 16 Липня 2022 14:24
Хай би собі вживали,і так сумно за гратами,а то ще й не дають можливості хоч як кайфонути, навпаки має бути,щоб люди мали можливість робити те що рахують за потрібне.
Ще не зовсім свідоми Показати IP 16 Липня 2022 18:13
Собак на Бахмутську трасу. Лопати в руки. Най окопи риють. Готують укріпрайон.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus