USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Від чого помирали волиняни у 2020 році

24 Листопада 2020 14:15
За 9 місяців 2020 року від різних причин на Волині померло 10 105 осіб. Найбільше життів забрали серцево-судинні захворювання та онкологія.

Про це свідчать дані, оприлюднені Головним управлінням статистики у Волинській області.

Так, більше половини померлих пішли з життя через ішемічну хворобу серця: 5 164 волинянина. Загалом внаслідок хвороб системи кровообігу в області за цей період померло 6862 осіб.

На другому місці за причинами смертності – онкологія, причому в більшості випадків – злоякісні новоутворення.

Читати ще: Не COVID. Від чого найбільше померло українців за 9 місяців 2020 року

551 особа на Волині померла внаслідок зовнішніх причин: з них 126 через навмисне самоушкодження, а 101 – внаслідок травм у дорожньо-транспортних аваріях.

Згідно з даними управління статистики, у 171 випадку причиною смерті став вірус COVID-19. Зауважимо, ця цифра відрізняється від щоденної статистики МОЗу з кількох причин.

Зокрема, у МОЗ оприлюднюються оперативні дані з медичних закладів, а в службу статистики дані надходять після того, як родичі померлих зареєструють свідоцтво про смерть в територіальному відділі РАЦСу. Працівники збирають дані за місяць і надсилають в органи статистики, де всі випадки кодуються і зводяться в загальну статистику – обласну, а потім національну.

Крім того, в графу «смерть внаслідок COVID-19» вносяться ті випадки, де згаданий вірус вказаний у свідоцтві причиною. Адже не виключено, що, до прикладу, хворий на коронавірус помер не безпосередньо від вірусу, а, скажімо, від серцевого нападу.
Нагадаємо, згідно з офіційною інформацією, у січні-вересні померли 426 687 українців. Неінфекційні захворювання в Україні є причиною понад 80% втрачених років потенційного життя через дочасну смертність та інвалідність, а також близько 90% всіх смертей з високим рівнем дочасної смертності. Згідно з даними дослідження STEPS, українці надто погано харчуються і часто вбивають себе шкідливими звичками та не дбають про своє здоров’я.

Читати ще: Українці помирають, бо забагато курять, п’ють алкоголю та погано харчуються. Дослідження
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Айболить Показати IP 24 Листопада 2020 18:19
Да невже????? А якже сама страшна епідемія десятиріччя- ковід 19???? Всесвітній фейк???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus