USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Від домашнього насильства в Україні щороку гинуть 600 жінок

25 Листопада 2022 17:11
Щороку в Україні, за інформацією Програми розвитку ООН (ПРООН), в результаті домашнього насильства гинуть 600 жінок.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Він нагадав, що 25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Його оголосила Генасамблея ООН у 1999 році.

«За інформацією ПРООН, від фізичного домашнього насильства в Україні страждає близько 2 мільйонів людей. Статистика говорить, що у понад 80% це насильство чоловіків щодо жінок. Щороку від домашнього насильства гинуть 600 українських жінок», – зазначив Лубінець.

Він підкреслив, що жінки у всьому світі зазнають фізичного, психологічного, економічного, сексуального насильства. І найчастіше боротьба з цим – це ходіння по колу, адже після умовного «примирення» з кривдником той у більшості випадків повертається до насильства.

«Тож важливо усвідомити – про проблему не треба мовчати! Жертвам варто звертатися за допомогою до поліції та інших компетентних органів. Кривдник має понести покарання», – наголосив Лубінець.

Він нагадав, що символом проти всіх форм насильства над жінками стала біла стрічка. «Вона символізує намір ніколи не чинити, не сприяти чи не залишатися байдужими до насильства», – зауважив омбудсмен.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 25 Листопада 2022 17:41
щось омбудсмен щодо полонених не дуже балакучий
Вася Показати IP 25 Листопада 2022 18:12
"Він підкреслив, що жінки у всьому світі зазнають фізичного, психологічного, економічного, сексуального насильства. І найчастіше боротьба з цим – це ходіння по колу, адже після умовного «примирення» з кривдником той у більшості випадків повертається до насильства". Якщо жінка нездатна прожити і прогодувати себе сама - хто їй що винен? Ніхто ж не змушує "примирятись" з кривдником, пиши заяву в поліцію, посадять дибіла того швидше за все. Але ж тоді не буде з кого гроші брати, так?
Правда Показати IP 25 Листопада 2022 21:34
А чому, немає статистики скільки сотень тисяч РСПшок, завдають психологічних(моральних, духовних) травм колишнім чоловікам!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus