USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сміття, бізнес батьків: чиї інтереси лобіює Юлія Вусенко

27 Лютого 2017 12:26
Сумні події, пов'язані з трагічною смертю мера міста Миколи Романюка, прагнення містян до того, аби Луцьк за відсутності керманича лишився процвітаючим містом, не набув собі нових проблем, як то сміття зі Львова, - все це сконцентрувало увагу на людині, яка за припинення повноважень міського голови, може стати виконувачем обов'язків мера - власне, наразі це секретар міськради Юлія Вусенко. Більше того, порушення закону, зірвані пленарні засідання сесій міськради, що мали місце в кінці минулого тижня, підігріли інтерес до цієї посадовиці.

Отож, за більш ніж рік депутатської діяльності секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко не вирізнилась особливою ініціативністю у роботі з громадою.

А якщо і бралась за якусь «тему», то в ній, «несподівано», прослідковувався власний інтерес з перспективою вигоди. Будь-то омріяний мандат депутата Верховної Ради, або ж усунення конкурентів. Власне, головні ініціативи ймовірного, хоч і тимчасового, керманича міста:

Звезення львівського сміття до Луцька

Після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі Львівщини сміття з міста Лева почало подорожувати Україною. Дісталось і Волині, де його, стараннями окремих осіб, всіма силами намагаються «прописати» та легалізувати.

Найбільше на цьому наполягає саме Юлія Вусенко, яка неодноразово зверталась до депутатів міськради з пропозицією налагодити «сміттєвий транзит». І це при тому, що місто має і власну сміттєву проблему – звалище в Брищах, яке десятками років труїть місцевих жителів.

«Ціна питання» - депутатський мандат. Адже очевидним є той факт, що пані Вусенко, яка не пройшла на виборах до Верховної Ради в 2014 році, намагається отримати омріяний статус нардепа. А очільник «Самопомочі» і мер Львова Андрій Садовий може забезпечити їй протекторат, підтримку та прохідне місце у списку на наступних виборах.

Порушення закону та самоуправство

Секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко не скликала позачергову сесію міської ради в 15-денний термін після смерті міського голови Миколи Романюка, як цього вимагає закон. А також поставила підпис під клопотанням про призначення позачергових виборів міського голови, хоча не мала на це права.

Порушення закону і фактичне призначення самої себе виконувачем обов’язків мера, а також неспроможність забезпечити роботу чергової 20-ої сесії міськради Юлія Вусенко обіграла за принципом «кращий захист – це напад». На справедливу критику депутатів пані Вусенко майстерно звинуватила їх в маніпуляціях.

Лобіювання бізнес-інтересів сім’ї

Як відомо, батьки Юлії Вусенко володіють ресторацією «Подвір’я», що знаходиться в районі Київського майдану.
Нещодавно поруч відкрився ресторан грузинської кухні, який знаходиться в десятку метрів від закладу батьків секретаря Луцької міської ради.



Очевидно, що це не сподобалось родині власників «Подвір’я» і ті почали шукати приводи закрити заклад конкурентів. Серед небагаточисельних запитів пані Вусенко один з них адресований очільниці Муніципальної поліції Луцька Юлії Сиротинській.

«Шановна Юліє Сергіївно (хоча Сиротинську звуть Юлія Ярославівна, - ВН), прошу вжити належних заходів, адже в будинку №2, що на вулиці Задворецькій, в кафе на першому поверсі встановили діючу піч, що є порушенням правил протипожежної безпеки», - йдеться у зверненні.



І дарма, що перевірка правил протипожежної безпеки – це вотчина аж ніяк не муніципалів, а ДСНС.

Війни з торгівцями квітів

9 листопада у рамках дня депутата з підприємцями, які торгують квітами на прибудинковій території на проспекті Волі, спілкувалися депутати та посадовці міської ради. Туди їх «переселили» тимчасово, поки тривала реконструкція ЦУМу. Емоційна дискусія так і не дозволила їм досягти компромісу: підприємці наполягали на тому, що, працюючи на чинному місці торгівлі, нікому не заважають та хочуть лишатися там надалі.

Активну участь в перемовинах брала і секретар міськради Юлія Вусенко.
Вона пропонувала підприємцям почати працювати в новозбудованому павільйоні. Проте з такої пропозиції квіткарі, які працюють поблизу «Панно», лише посміялися. Адже вартість оренди місця в новому павільйоні для них просто непідйомна.

Зрештою, серія візитів, намагання Вусенко прибрати торговців з прибудинкової території, її обіцянки вирішити проблему виявилися марними – квіткарі досі торгують поблизу вуличних міняйл валюти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus