USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Відзавтра у США заблокують додаток TikTok

19 Вересня 2020 19:12
У США прийняли остаточне рішення щодо блокування додатків TikTok і WeChat на території країни. Вже від завтра, 20 вересня, ці сервіси будуть заблоковані в американських магазинах додатків, зокрема у Google Play і App Store.

Тож вже з 20 вересня американські користувачі не зможуть встановлювати та оновлювати додатки з цих магазинів, передає 24 канал з посиланням на Engadget.com.

Чому забороняють

Як казав президент Дональд Трамп – це заради «національної безпеки». Небезпеку американська влада бачить в додатках, що належать китайським компаніям Tencent і ByteDance. Також цим компаніям забороняють користуватися хостингом в США.

«Ці дії ще раз доводять, що президент Трамп робить все, що можливо в його силах, щоб забезпечити безпеку нашої нації і захистити американців від загрози Комуністичної партії Китаю», – заявив міністр торгівлі США Уілбур Росс.

Заборона на хостинг сервісів в США вступить в силу з 20 вересня для WeChat і з 12 листопада для TikTok.

Єдине, що могло врятувати TikTok – це знайти американського покупця. На це у виробника додатку ByteDance був час до 15 вересня.

Одним із найбільш зацікавлених покупців був американський техногігант Microsoft. Та кілька днів тому компанія офіційно повідомила про те, що вже не є претендентом на покупку TikTok.
Натомість, соціальна мережа TikTok подала позов проти адміністрації президента США, пише Reuters.

Скаргу подали до федерального суду Вашингтону. Соцмережа просить суд скасувати рішення Трампа про блокування TikTok на території США. Білий дім поки ніяк не відреагував на цей позов.

Варто додати, що нині соцмережа TikTok є найпопулярнішим додатком у світі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus