USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Відеокамери на вулицях Луцька - сліпі

17 Листопада 2009 18:24
Десять відеокамер, встановлених у Луцьку у 2008 році для спостереження за громадським порядком, так і залишились «нереалізованою мрією міліціонерів». Для утримання обладнання забракло коштів, а тому встановленні камери зараз відключені і не фіксують ніяких зображень. Про це репортеру «Волинських новин» 17 листопада розповів начальник Луцького відділу МВС Роман Крохмаль.
У минулому році Луцька міська рада затвердила програму «Безпечне місто Луцьк». Вона, зокрема, передбачала оснащення міста камерами спостереження для фіксації порушень правил дорожнього руху та громадського порядку.
У грудні минулого року в Луцьку встановили 10 відеокамер, на які місто витратило 150 тисяч гривень. Подія була помітною, зокрема, про це повідомляв канал СТБ. «Ці десять камер встановлювалися для того, аби подивитися, чи ефективно працюватиме система» - розповів депутат міськради Юрій Корольчук. Система сподобалась, адже «це європейська практика, яку використовують багато міст України», - каже депутат.
Юрій Корольчук був одним з тих, на кого поклали контроль за виконанням програми. Він повідомив «ВН», що «у 2009 році ніяких коштів на втілення цієї програми не поступило. У 2009 році потрібно було  404 тисячі гривень на проектну документацію і близько 600 тисяч мало стати першим фінансовими надходженнями для монтажу та придбання обладнання».
Окрім того, від початку камери, що почали встановлюватися в рамках програми, були непридатними для використання Державтоінспекцією. Вони не мають відповідної сертифікації. «Ці камери радше допомагали б слідкувати за громадським порядком. Ми неодноразово зверталися до органів міської влади, аби забезпечити належні пристрої, проте позитивної відповіді поки що не отримали» - коментує начальник сектору моніторингу, юридичного забезпечення та зв’язків з громадськістю УДАІ Віктор Главічка.
«Система спостереження з допомогою відеокамер дає змогу максимально прибрати людський фактор, об’єктивно оцінити правопорушення. Не залежно від того, хто сидить за кермом ― якщо водій винен, то його буде покарано» - каже Віктор Главічка.
Подібні системи, що придатні для використання працівниками ДАІ, встановленні в Івано-Франківську, Львові, Києві. Вони фіксують правопорушення, розпізнають номери авто, а працівник Державтоінспекції надсилає протокол порушнику поштою – розповідає «даішник»,
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Васёк Показати IP 17 Листопада 2009 19:07
все правильно - колись потрібна фірма виграла тендер на постачання цих камер, поставила їх, за що получила не малі кошти, а далі вже і не потрбні ні камери, ні фірма
seal Показати IP 17 Листопада 2009 20:47
Як завжди - гроші на вітер. Хоча ідея з самого початку, безумовно,хороша. Але коли вже нарешті ми навчимося, що перед тим, як починати щось робити, необхідно добре подумати чи стане коштів і бажання довести розпочату справу до кінця!!!! А так вже маємо один з найкращих в Європі світломузикальний фонтан, дуже зручний перехід над залізничною колією, прекрасний майдан перед облдержадміністрацією (правда, там хоч іноді проводяться якісь роботи).
Таня Показати IP 17 Листопада 2009 21:56
Такі камери звичайно потрібні. Особливо для використання працівниками ДАІ, щоб навести порядок на дорогах міста. Люди знаючи про камери намагалися б не порушувати ПДР. Хоча для цього потрібно багато зробити, а головне довести справу кінця.
Юка Показати IP 17 Листопада 2009 22:01
вже "візир" нафіксувався по всій Україні стільки, що позовів не на один рік вистачить. спочатку теж хвалили прилад. самі не вміють адекватно працювати, то всю роботу на роботів вирішили звалити
seal Показати IP 17 Листопада 2009 22:34
А тепер від тих камер, що вже висять, і зовсім толку ніякого. Раніше хоч трохи боялися, бо думали, що вони працюють. А зараз ... дорогий металобрухт.
alex Показати IP 18 Листопада 2009 07:19
В нас як завжди. Потратили великі гроші на встановлення камер. Потрібно вже значно менше. Скільки в нас вже таких проектів, що наполовину готові? Безліч. Міст, фонтан і т.д. і т.п.
Anonymouse Показати IP 18 Листопада 2009 08:23
На що потратили 150 000. Це на кожну камеру по 15000 мабуть вони з золотом всередині. І ще 1Млн треба на те шоб поставити обладнання яке записуватиме. Воношо із золота зроблене?
Таня Показати IP 18 Листопада 2009 12:07
Вгатили 150 тисяч гривень, а результату не передбачили. Ну просто, як завжди в стилі нашого керівництва!
Гуцул Показати IP 18 Листопада 2009 22:12
Таня Вгатили 150 тисяч гривень, а результату не передбачили. Ну просто, як завжди в стилі нашого керівництва! _______________ Результат є. Культурним і законопокірним громадянам достатнього однієї наявності на вулицях камер. А роботают вони чи ні - це вже не поважно.
seal Показати IP 19 Листопада 2009 11:54
Гуцулу. Культурним і законслухняним громадянам ті камери взагалі не потрібні. Потрібні вони лише для фіксування правопорушень. А для цього, як не дивно, потрібно щоб вони працювали.
Гуцул Показати IP 19 Листопада 2009 22:01
=seal=А хто здійснює правопорушення? Так от законопокірним гражадніну не поважно працюють камери чи ні. Від здійснення кримінального вчинку нормальної людини зупиняє навіть наявність самої камери, а злочинця не зупинить не наявність камер, не то що вона включена або вимкнена.
seal Показати IP 21 Листопада 2009 11:23
Гуцулу. А я чомусь вважаю і настоюю на своєму, що від здійснення не тільки кримінальних, але й будь-яких інших протиправних вчинків людину зупиняє перш за все не наявність чи відсутність камер, а виховання, яке йому дали батьки та суспільство.
KACAP Показати IP 23 Травня 2012 20:25
цікаво як з цим зараз бо ЗА ТАКІ СУМИ МОЖНА БУЛО Б У МІСТІ ВІДРЕМОНТУВАТИ БІЛЬШІСТЬ ТЕПЛОТРАС КОТРІ ПОСТІЙНО РВЕ ОСКІЛЬКИ СУМИ КОТРІ ВИДІЛЯЮТЬСЯ НА ЇХ РЕМОНТ КОСМЕТИЧНІ це нагадує усугублену ситуацію з так званими сміттєвими "євроконтейнепами" коли на цей ьрухт були потрачені колосальні суми, як пізніше виявилося ці скрині закуплені ніби заради санітарії лише погіршили її та тоді принаймні йшлося лише транжир міського бюджету тепер же є намір побудувати у місті відверто поліцейську дерхаву тобто поліцейське місто напевне відеонагляд на шляхах дійсно потрібен а от на вулицях ОДНОЗНАЧНО НІ і не треба лукаво посилатися на досвід псевдодемократичних країн, не треба нам за наш же рахунок будувати тюрму
KACAP Показати IP 23 Травня 2012 20:25
цікаво як з цим зараз бо ЗА ТАКІ СУМИ МОЖНА БУЛО Б У МІСТІ ВІДРЕМОНТУВАТИ БІЛЬШІСТЬ ТЕПЛОТРАС КОТРІ ПОСТІЙНО РВЕ ОСКІЛЬКИ СУМИ КОТРІ ВИДІЛЯЮТЬСЯ НА ЇХ РЕМОНТ КОСМЕТИЧНІ це нагадує усугублену ситуацію з так званими сміттєвими "євроконтейнепами" коли на цей ьрухт були потрачені колосальні суми, як пізніше виявилося ці скрині закуплені ніби заради санітарії лише погіршили її та тоді принаймні йшлося лише транжир міського бюджету тепер же є намір побудувати у місті відверто поліцейську дерхаву тобто поліцейське місто напевне відеонагляд на шляхах дійсно потрібен а от на вулицях ОДНОЗНАЧНО НІ і не треба лукаво посилатися на досвід псевдодемократичних країн, не треба нам за наш же рахунок будувати тюрму

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus