USD 39.80 40.15
  • USD 39.80 40.15
  • EUR 40.05 40.30
  • PLN 10.00 10.18

Відігнув раму: волинянин обікрав будинок священника на 250 тисяч

11 Травня 2024 18:10
Раніше судимий до 4,5 року позбавлення волі за крадіжку волинянин на шлях виправлення не став та скоїв новий злочин. Цього разу він зазіхнув на будинок священника, звідки поцупив понад 250 тисяч гривень.

Як йдеться у матеріалах справи Любешівського районного суду, злочин стався у період з 4 серпня по 9 вересня 2023 року в селі Підкормілля Камінь-Каширського району.

Сергій Ф., відігнувши віконну раму, заліз у будинок місцевого священника. Понишпоривши добряче, він знайшов у дерев’яній шафі церковний ієрейський хрест жовтого кольору, 30 тисяч гривень та 6 тисяч доларів США. Усе добро крадій прихопив із собою, чим заподіяв священнику шкоди на суму 250 397 гривень.

Читати ще: Кримінальні розваги: на Волині двоє 15-річних юнаків вкрали авто, а потім покинули з пробитим колесом

Правоохоронці у рамках розслідування злочину 13 вересня під час обшуку у будинку підозрюваного виявили вкрадений хрест. Також встановили, що сліди пальців рук на місці злочину належать підозрюваному.

Під час судового засідання священнослужитель розповів, що проживає у парафіяльному будинку. У період, згаданий в обвинувальному акті, він часто хворів та їздив лікуватися до батьків у Ківерці. Коли 9 вересня 2023 року повернувся додому та зайшов у будинок, то одразу звернув увагу на безлад. Згодом виявив крадіжку і повідомив поліцію.

Священник також зазначив, що гроші заощаджував протягом тривалого часу і вкрадена сума є для нього значною. При призначенні покарання просив не позбавляти волі злочинця.

Читати ще: Спокусився на чуже майно: на Волині пенсіонер у лікарняній палаті обікрав хворого

Суд дослідив усі докази та вирішив, що вина Сергія Ф. у викраденні чужого майна, поєднаного з проникненням у житло, вчиненого повторно і в умовах воєнного стану, доведена.

Тож, врахувавши, що чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності, має непогашену судимість, суд призначив йому 5 років та 6 місяців позбавлення волі.

Олена БЮДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 11 Травня 2024 18:34
звідки гроші,зін ?...
Спиридон Показати IP 11 Травня 2024 19:19
Хрест батюшка прихопив з церкви.... А валюта....наколядував...
Волинянин Показати IP 11 Травня 2024 21:29
This is not theft. God sent
Підпільник Кіндрат Показати IP 11 Травня 2024 23:03
То ж треба стільки наколядувати !) А може й нажив непосильною працею ?))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus