USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Відхід від радянщини: скільки на Волині залишилося вулиць, які треба перейменувати

15 Квітня 2024 08:57
Станом на 9 квітня 130 вулиць на Волині потребують перейменування у зв’язку з процесом декомунізації. На початку 2024 року таких вулиць було 177. А торік таких вулиць було вдвічі більше і в переліку було 397 назв.

Ці дані на запит Суспільного надав голова громадської організації «Світанок» Вадим Поздняков.

З його слів, інформацію про перейменування вулиць громадській організації надають на запит місцеві громади.

Читати ще: Не Гордіюк, а Захисників України: в Луцьку перейменували низку вулиць

Значно скоротили перелік вулиць, які потребують перейменування у Луцьку. Якщо раніше їх було 34, то тепер залишилось 20, додав Вадим Поздняков.

Перелік вулиць у громадах Волині, які ще досі не змінили назви:

Іваничівська селищна рада: в Іваничах ще є вулиця 8 березня та Першотравнева; у селі Мишів вулиця 8-Березня.

Литовезька сільська рада: у селі Кречів також є вулиці 8-го Березня та Першотравнева, у Мовниках – Інтернаціональна.

Оваднівська сільська рада: у селі Верба ще живуть на Колгоспній, а в Охнівці на Жовтневій.

Павлівська сільська рада: у селі Грушів є вулиці 1 Травня та 8-го Березня, у Риковичах –8-го Березня, у Старому Порицьку – Першотравнева;

Поромівська сільська рада: у селі Бортнів є вулиця Інтернаціональна, а в Будятичах – 8-го Березня;

Читати ще: У Луцьку вулицю Крилова перейменували на честь загиблого Героя Миколи Мялковського

Камінь-Каширська міська рада: у місті Камінь-Каширський є вулиця Чкалова, у Бузаках – 8 Березня, у Ворокомле – 1 Травня, в Осівцях – 65-річчя Перемоги.

Маневицька селищна рада: у селі Козлиничі є вулиця Єршова, у Старому Чорторийську – Єршова і Хакімова.

Ковельська міська рада: у місті Ковель є вулиці 1-го травня, 8-го Березня, Бенделіані, Брюлова, Купріна, Мічуріна, Менделєєва, Чайковського; у селі Білин є вулиця 8-го Березня, а у Заріччі – Першотравнева.

Любомльська міська рада: у місті Любомль є вулиця та провулок 1-го Травня та вулиці Власа Мізинця, Воїнів Інтернаціоналістів; у селі Запілля вулиця Власа Мізинця.

Голобська селищна рада: у селі Байківці ще залишилась вулиця Воз’єднання.

Головненська селищна рада: у селищі Головне є вулиці 1-го Травня, Гагаріна, Толстого; у Заболотті – 1-го Травня та Гагаріна; у Заозерному – Колгоспна.

Старовижівська селищна рада: у селищі Стара Вижівка є вулиці Ватутіна, Гагаріна, Горького, Карбишева, Колгоспна, Пушкіна, Федорова; у Борзовій ще є вулиця 8-го Березня; в селі Галина Воля – Колгоспна; у Мизовому – 1-го Травня; у Новій Вижві – провулки 8 Березня та Колгоспний; у селах Поліське та Чевель – вулиці Першотравневі.

Турійська селищна рада: у селищі Турійськ вулиця Першотравнева та провулок Першотравневий; у Купичеві – Дружби Народів та Першого Травня; у селі Обенижі – Гагаріна.

Шацька селищна рада: у селищі Шацьк є вулиці 1 Травня; у Мельниках є вулиці 1 Травня, Колгоспна; у селі Світязь є вулиця 40 років Перемоги, вулиця Жовтнева та провулок Жовтневий. Зауважимо, як повідомили Інформаційному агентству Волинські Новини у Шацькій селищній раді, ці вулиці у рамках декомунізації вже було переменовано.

Дубечненська сільська рада: у селі Кримне залишилась вулиця 8-го Березня.

Забродівська сільська рада: у селі Заброди залишилась вулиця Артема.

Горохівська міська рада: у місті Горохів є вулиця Возз’єднання, Суворова, Чкалова, Я.Галана та провулки Чкалова та Я.Галана.

Ківерцівська міська рада: у місті Ківерці – вулиця Ціолковського.

Луцька міська рада: у місті Луцьку є бульвар Дружби Народів, вулиці 8-го Березня, Балакирева, Бородіна, Брюллова, Вавилова, Глієра, Декабристів, Добролюбова, Єрмолової, Жуковського, Карбишева, Конякіна, Ломоносова, Рахманінова, Трункіна, Чайковського, Чернишевського, провулок Смелякова та проспект Перемоги; у селі Боголюби є вулиця 40 років Перемоги; у Дачному – 1 Травня та Гагаріна; у Жабці – ОК «Товариство садоводів-любителів «Мічурінець»; у Зміїнці є вулиці Возз’єднання, Мічуріна та Першотравнева; в Озерці – вулиця 9 Травня; у Прилуцьку – Жовтнева; у Сирниках – Конякіна.

Торчинська селищна рада: у селищі Торчин є вулиці Ватутіна, Гагаріна, Галана, Мічуріна, Маяковського, Олега Кошового, Островського, Перше Травня, Суворова; у селі Буяни є вулиці 1 Травня та Гагаріна; у селі Гать – Дружби Народів; у селі Кошів – 8-го Березня; у Сарнівці – 8 Березня; у Смолигові – 1 Травня; у селі Тертки – вулиця 1 Травня та Дружби Народів.

Боратинська сільська рада: у селі Гірка Полонка залишалась вулиця Першотравнева.

Городищенська сільська рада: у Чарукові – Першотравнева.

Копачівська сільська рада: у селі Копачівка також є вулиця Першотравнева, а в селі Кроватка – 1 Травня.

Підгайцівська сільська рада: у селах Липини та Романів є вулиці Першотравневі, а в Лищі – Возз’єднання.

Зі слів Вадима Позднякова деякі громади, які були у переліку в січні закінчили процес перейменування вулиць, які цього потребували, зокрема Доросинівська громада. Також багато вулиць декомунізували у селищі Шацьк, якщо раніше до переліку входило вісім вулиць, то нині залишилась лише одна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олексій Показати IP 15 Квітня 2024 09:41
Якби це впливало на збільшення мінімалки, то хоч десять раз перейменовуйте
Закон Показати IP 15 Квітня 2024 10:36
Ті голови з старостами працюють, як мокре горить ! Скажіть їм, шо крім політичної відповідальності їм загрожує ще кримінальна і після чергової сесії вимоги Закону про декомунізацію буде виконано ! Вони ж поки з перестраху не нароблять в штани - то нічого робити не будуть ! Бо рішення про виділення землі тим, кому треба - вони на кожну сесію пропихають !
І осьдо теж Показати IP 15 Квітня 2024 13:48
"У селі Рокитниця Колодяжненської громади місцеві протестують проти закриття навчального закладу. У місцевій школі нині навчаються 57 учнів. Ще п’ятеро малюків готуються поповнити ряди школярів. Однак навчальний заклад планують оптимізувати. Про це вже повідомили батьків і вчителів." - це теж в відхід від рядянщини.
Анонім до І осьдо теж Показати IP 15 Квітня 2024 15:46
А щось доречне написати ніяк?
Обама Показати IP 15 Квітня 2024 14:05
Вперед ! У світле майбутнє...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus