USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинь може лишитися зимою без твердого палива

14 Липня 2014 11:30
Волинь заготовила твердого палива лише 12,2% від потреб області. Неналежну підготовку до осінньо-зимового періоду пояснюють через відсутність необхідного фінансування.

Про це констатували під час оперативної відеоселекторної наради в голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта сьогодні, 14 липня.

Губернатор запитав у працівника відповідного підрозділу, чому такі низькі темпи підготовки, мовляв ми й свої шахто маємо, а заготовили твердого палива лише 12% від необхідних об’ємів.

ЧИТАТИТ ЩЕ: МІНІСТЕРСТВО ДАЛО ОФІЦІЙНУ ВІДПОВІДЬ, ЧИ ЗАКРИЮТЬ ШАХТУ НА ВОЛИНІ

«Ми все проаналізували, зараз усі кошти спрямовуються на підготовку котелень і тепломереж. Окрім того, у нас майже 50% твердого палива - це дрова і торфобрикети, а ці матеріали зазвичай заготовляють трохи пізніше. Однак необхідно констатувати, що є проблема з нестачею коштів», - відповів заступник директора департаменту ЖКГ і будівництва Волинської облдержадміністрації Володимир Бондарук.

Що стосується ремонтних робіт з підготовки до осінньо-зимового періоду, то Волинь відстає від графіку, який затвердили в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на 50%. Таку ситуацію теж пов’язують з нестачею коштів.

Зі свого боку, в ОДА заспокоюють, мовляв, побоювання марні, й твердим паливом область себе може цілком забезпечити, адже в минулі роки ми були експортерами цієї сировини.

Детальніше розповідає в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини заступник директора департаменту ЖКГ і будівництва Волинської облдержадміністрації Володимир Бондарук.
«Волинь використовує в рік 100 тисяч тонн вугілля, а видобуваємо ми 450-550 тисяч тонн. Торік ми виготовили 126 тонн торфобрикету й 5 тисяч тонн експортували за межі області. Щодо дров, то вони зараз у лісах сохнуть. У нас ще ніколи не було зривів опалювального сезону. Ми є експортерами твердого палива, тому на внутрішні потреби точно вистачить», - запевняє Володимир Бондарук.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Дід Панас Показати IP 14 Липня 2014 11:38
можна починати стрибaти істерично сміючись, приїхали як то кажуть - пора шукати буржуйку, доведеться певно меблями топити цього року
Боголюбы Показати IP 14 Липня 2014 11:48
Что значит не выполняется график? Сорвут сроки, всех на фронт. Сидят в окопе трое: Ты за что здесь? - Сорвал график. А ты за что? - Сорвал поставку? А ты за что: - Сорвал оллин на двух вальтах.
Рита Показати IP 14 Липня 2014 12:02
А ви воюйте больше со своим народом на Востоке и будет вам счастье
до долборити до Рита Показати IP 14 Липня 2014 15:01
Жители Востока Украины давно разобрались в том, кто есть ху. и молятся но то, чтобы украинская армия защитила их от кучки заезджих терористов из рашки, устраивающих свои огневые позиции на крышах садиков и стреляющих из минометов по мирным кварталам для "нужной" картинки на российских телеканалах, а также их приспешников - бандитов, рашистов и просто предателей Родины.
Рита до до долборити Показати IP 14 Липня 2014 16:20
коментар було видалено
Бориска Показати IP 14 Липня 2014 12:20
А Европе до жопы ваши проблемы
Волинянин Показати IP 14 Липня 2014 13:26
Безвідповідальна влада, тільки язиками плескати можуть.
Всезнайко Показати IP 14 Липня 2014 22:38
А без газу ще залишились, не забудьте...
До урода Показати IP 15 Липня 2014 08:39
Що бандери вже вивчають російську мову?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus