USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.57 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Відомство Кожевнікова ліквідують

8 Серпня 2011 10:51
До жовтня управління у справах захисту прав споживачів мають ліквідувати.
Згідно з відповідною постановою Кабінету Міністрів України, замість управлінь якість товарів та послуг в регіонах контролюватимуть нові державні органи, зокрема – Держспоживінспекції. Про це повідомляє Волинська ОДТРК.
Начальник обласного управління Геннадій Кожевніков у новації бачить декілька позитивних моментів.
Насамперед, каже він, у новоствореній структурі має з’явитися більше посад інспекторів, відповідно, це має вплинути на якість та оперативність контролю.
Ще один позитив діяльності інспекції, переконаний Геннадій Кожевніков, пов’язаний із Законом, який набрав чинності з липня. Відповідно до нього, за непродовольчу продукцію тепер несуть відповідальність не реалізатори, а виробники. Тим часом харчову надалі перевірятиме ветеринарна служба.
Щодо негативів, на думку Кожевнікова, то Держспоживінспекція, як раніше й управління у справах захисту прав споживачів, відчуватиме вплив Закону про Державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції.
Документ, зі слів керівника, значною мірою обмежує захисників споживачів у плані проведення перевірок. Замість того, щоб відреагувати на скаргу негайно, доводиться тижнями чекати дозволу з Києва.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
споживач Показати IP 8 Серпня 2011 12:49
Є слушна нагода позбутись Кожевнікова. Це - шарашкіна контора, де якість товарів і послуг визначає фактор "хто більше дасть".
Юрист до споживач Показати IP 9 Серпня 2011 11:10
Впевнена, що Ви один із тих "споживачів", які не мають жодного поняття про якість "товару". Адже згідно ЗУ "Про захист прав споживачів", управлння контролює якістьПРОДУКЦІЇ. Так що спочатку Ви навчіться законодавчо грамотно висловлювати думки, а потім щось "висловлюйте". І не ховайтеся під таким хорошим словом, воно Вам не пасує. З повагою, юристи
Лена Показати IP 8 Серпня 2011 16:14
Держспоживінспекція чи Управління у справах захисту прав споживачів - яка різниця? Все одно державні службовці будуть сидіти, нічого не робити, тільки гроші з державного бюджету проїдати. На даний час взагалі ці служби непотрібні. Контроль за приватними структурами це потенційний ХАБАР. А за державними підприємствами нема що контролювати – бо їх взагалі мало залишилось. Нехай Кожевніков прозвітує про роботу управління, нехай скаже які результати діяльності у Волинській області, і скільки вони бюджетних коштів проїли, скільки хабарів задекларували. Це не реформа «міняти шило на мило», це «окозамилювання». Влада робить помилки, а час працювати - вже 20 років Незалежності України а «вони» щось створюють, перейменовують – де результати? Простим українцям взагалі діла нема до їхніх реформ. З Повагою новоствореному головному інспектору області Г.Г.Кожевнікову.
СПОЖИВАЧ Показати IP 9 Серпня 2011 11:16
А Ви звідки знаєте бюджет управління і витрати цих управлінь? Якщо щось знаєте - оприлюдніть, бо інакше це наклеп, за який передбачена відповідальність. А про звітність... шановна, а ви чого не читаєте ЗУ "Про доступ до публічної інформації"? Надайте запит - і вам скажуть. Однак впевнена, що бо в реальності ви навіть чек не вимагаєте, сприяєте вуличній торгівлі, коли не реагуєте. впевнена, ви одна із тих споживачів, яким треба дати пару циферок - і спатиме спокійно, бо хтось за вас вже роботу зробив. ведіть свій інертний спосіб життя і надалі - поведінка страуса вам пасує
Споживач Галина П. Показати IP 9 Серпня 2011 12:47
Дозвольте заперечити,шановна "Лена", не варто підводити всіх службовців під один загал! Я особисто зверталася до управління за допомою, і не шкодую, про це, бо це єдиний орган, де переді мною, не закрили двері, а вислухали і реально допомогли. Так що не треба розписуватися від імені усіх споживачів. Чомусь, мені так здається, що Ви якраз відноситесь, до тих осіб, діяльність яких контролює дане управління. А у Вас просто загострене почуття справедливості. Не хочу Вас образити, але це вже схоже на діагноз!
Л Показати IP 9 Серпня 2011 21:44
Не перживайте, Геник не пропаде, він відноситься до категорії того, що в воді не тоне.
Ніна Показати IP 11 Серпня 2011 08:44
Дарма Кожевніков радіє - ліквідація Управління означає, що керівні посади в новостворених Держінспекціях отримають ПРдуни. Будь-яка реорганізація міністерств і відомств в Україні означає перерозподіл сфер впливу фінансових кланів. "Помаранчевих" поволі відтискають на маргінес.
таня Показати IP 28 Листопада 2011 11:14
А коли конкретно буде реорганізація?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus