USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

«Вільна. Окрилена. Незалежна. Амбітна»: у Луцьку відкрили хаб для жінок, які постраждали від домашнього насильства

23 Грудня 2022 21:11
Домашнє та гендерно зумовлене насильство – проблема, з якою стикається надто багато людей у нашій країні. Фонд ООН у галузі народонаселення разом із партнерами створив кампанію «Розірви коло», яка вже багато років допомагає усім, хто постраждав від насильства, отримати інформацію та розірвати це коло.

Сьогодні, 23 грудня, відбулось відкриття кар’єрного хабу «ВОНА хаб» в Луцьку для жінок, що постраждали від домашнього/гендерно зумовленого насильства або знаходяться у групі ризику, повідомляє Луцька міська рада.

Відкриття хабу в Луцьку є можливим завдяки партнерству з Луцькою міською радою та Благодійним фондом «Батерфлай». «ВОНА хаб» – проєкт, що реалізується UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні, за фінансової підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID (BHA).

Заклад знаходиться за адресою вул. Шота Руставелі 9.

На відкриття завітали заступник міського голови Ірина Чебелюк, начальник управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан, освітяни, депутати, психологи та громадськість.

Розпочався захід з перфоменсу аматорської театральної студії «Бешкетники» з посилом, що людина завжди має шанс змінити своє життя на краще.
Як зазначила під час зустрічі заступник міського голови Ірина Чебелюк, тема домашнього насильства дуже важлива та важка, а відкриття такого простору у нашій громаді – це черговий крок до європейської спільноти.
«Багато хто в суспільстві усталено вважали, що домашнє насилля – це самостійна проблема кожної людини! Ми рухаємось вперед, щоб у нашій громаді здолати цей стереотип, і максимально допомогти тим жінкам, які цього потребують. Один із напрямів – це психологічна допомога жінкам, які виховують дітей з інвалідністю. Адже вони особливо потребують моральної та психологічної підтримки. Ще один вектор роботи – це надати інструмент, щоб людина сама вийшла з тієї чи іншої ситуації. Саме комплексний підхід – в основі роботи хабу», – зазначила вона й подякувала усім за спільну роботу.

Начальник управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан розповіла, що у хабі жінки зможуть безкоштовно отримати індивідуальну конфіденційну консультацію кар’єрної радниці та допомогу на всіх етапах пошуку роботи або започаткування власного бізнесу, підтримку психологинь проєкту, можливість пройти професійні курси, які допоможуть здобути нові знання, навички чи навіть професію.
У закладі є дитяча кімната, кухня, кімната психологічної підтримки, створена атмосфера довіри та підтримки. До слова, назва «ВОНА» складається з перших літер 4 слів – вільна, окрилена, незалежна, амбітна. Команди хабів працюють над тим, аби саме так себе почували клієнтки після відвідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
пес Патрон Показати IP 23 Грудня 2022 21:35
Дури сітки плетіть, війна іде
123 Показати IP 23 Грудня 2022 22:50
Спочатку чоловікам роблять нерви а потім розповідають, що чоловік тиран і потрібен захист від нього. Баби, всі проблеми у вас в голові
Анонім Показати IP 23 Грудня 2022 23:54
Б..ть, притулки робіть, як в багатьох країнах ,щоб було де подітись тим нещасним, які терплять агресивних у...бків, бо нікуди йти з дітьми, бо винаймати житло навіть саме скромне багатьом матеріально не під силу, та й винаймачі житла ніяк не захищені законом, а цілковито залежать від примх хазяїна.Якраз тим хто терпить побої і приниження в першу чергу треба кар’єрні радниці(( Пр..ки. Скільки можна транжирити гроші на показушну х..ню, замісь того щоб робити те, що першочергово потрібно?
Дикий до Анонім Показати IP 24 Грудня 2022 11:39
Ти за це платити будеш? Я проти того щоб мої податки йшли на того хто думав одним місцем.
Ги Показати IP 24 Грудня 2022 11:38
Треба й чоловікам здобути чоловічу печеру, он у мене сусідка їсть його вже 25 років, а йому йти нікуди.
5 Показати IP 24 Грудня 2022 17:10
Виховувати треба нориально хлопчиків щоб потім виростали нормальними чоловіками, а не уй...ками. на жаль, чоловіча агресія немає меж, вона вдома, на вулиці і всюди. А те, що це наслідок того, що їх жінки доводять, то галіма відмазка! Основні проблеми цього світу через чоловіків, їх агресію! Війни хто починає, Явно не жінки. З якогось дива чоловіки вважають, що вони на голову вище від жінок і ведуть себе відповідно. А ті жінки, які терплять насильство, самі себе не поважають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus