USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

VIP-ів в елітних містечках обкрадають на мільйони

16 Січня 2012 09:12
На ці новорічні свята грабіжники завели нову моду - не витрачати сили на десятки середніх квартир у містах, а «обчищати» VIP-містечка.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Такими містечками нині обростає кожен пристойний мегаполіс - розкішні маєтки, високі паркани та елітні мешканці. Одне з таких поруч з обухівською трасою під Києвом, що претендує на звання української Рубльовки. Тут оселилися звичайні держслужбовці: чиновники та правоохоронці.

Під самий Новий рік тут прокотилася серія зухвалих пограбувань. Та деякі VIP-постраждалі соромляться повідомляти про це міліцію. За два місяці вісім елітних будинків постраждали від зловмисників. За даними ТСН, які отримані у правоохоронних органах – загальна сума збитків перевищує мільйон доларів.

Потерпають далеко не останні люди країни – судді, адвокати, податківці, прокурори, депутати. Словом, скромні чиновники другого ешелону.

Колишній голова «Надра України», а нині безробітний Олександр Пономаренко чесно зізнався міліції, що у нього винесли сейф, у якому було 300 тисяч євро, 10 кілограмів золотих зливків, 100 тисяч доларів, два пістолети, та два швейцарських годинники. Він – чемпіон за кількістю викраденого.

Сусід Пономаренка нинішній заступник податкової служби Олег Матвєєв теж позбувся всього, що нажито непосильною працею. А саме 400 тисяч доларів та ювелірних виробів. Крадії пробралися в його будинок, зламавши металопластикові двері на першому поверсі. У міліції пояснюють, що крадії, які йдуть по VIP-будинкам як правило знають, де знаходяться якісь коштовності, де ховаються сейфи, де сигналізація, як знешкодити собак.

Наведення - перша версія правоохоронців. Підказати грабіжникам може хтось із персоналу будинку, або навіть близький родич. Серед пропаж є пістолети, шуби, годинники, установчі документи і платіжні картки. Немає тільки реальних сум украденого і офіційних заяв про пограбування.

У міліції підозрюють – люди занижують обсяги збитків аби в них не запитали, звідки стільки. Задля експерименту журналісти ТСН без проблем зайшли в одне з котеджних містечок – де на контрольно-пропускному пункті аж два беркутівці, два турнікети та шлагбаум. Журналісти спокійно погуляли по котеджному містечку. Помітили їх лише на виході.

Як кажуть у міліції, господарі, вклавши немалі кошти в оздоблення і дизайн, інколи жалкують вкласти кошти у якісну охорону.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Бомба Показати IP 16 Січня 2012 09:43
Щось не жалко мені пограбрваних. А злодюгам - так тримати.
Exaboto до Бомба Показати IP 16 Січня 2012 10:13
Звичайно. Ви ж представник справжнього українця - радієте чужому лиху. Вас не цікавить яким чином були зароблені ці гроші. Головне що їх більше чим у вас.
Бомба до Exaboto Показати IP 16 Січня 2012 10:41
ти ще скажи , що ці гроші зароблені чиновниками чесною працею. Вони вкрали ці гроші у нас,а вони у них. Краще нехай крадуть у них , ніж у нас .
тиць-здиць до Бомба Показати IP 16 Січня 2012 12:09
А я співчуваю пограбованим. Це ж яке горе - вмить позбутися останніх засобів існування. Ба, навіть пропоную скинутис матеріально потерпілим слугам народу
Анонім Показати IP 16 Січня 2012 12:29
Репортаж просто супер! Журналісти - просто МОЛОДЦІ. Таких маєтків як у репортажі напевно і арабські шейхи не мають... Народ, не хвилюйтесь за "обкрадених" - від того що у них забрали - вони на хліб і воду не перейдуть :-). Крсти - це гріх звичайно. Але тут кража відбулася двостороння так би мовити, як написав Бомба.
ленинас Показати IP 16 Січня 2012 13:18
грабь награбленное!
ірина Показати IP 16 Січня 2012 19:15
Exaboto ви праві. а в інших коментаріях лише злість і заздрість. краще б подумали що це провокація і тільки.
Бомба до ірина Показати IP 17 Січня 2012 09:02
В чому заздрість ? В чому злість ?
Олег Показати IP 17 Січня 2012 14:36
Про яку злість мова. Злість це коли працюєш в Африці де кругом малярія і інші хвороби або в Афгані. Заробиш грошей а твою квартиру обнесуть злодюги. Злість це коли люди не мають копійку дитині на сніданок дати а вгодовані службовці скиглять як Башкаленко недавно. А на цих пограбованих просто огидно дивитись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus