USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За 1,5 року Roshen виграв у держави в судах майже 100 мільйонів

22 Жовтня 2015 17:33
Два цукрових заводи Петра Порошенка (ТОВ «Продовольча Компанія« Зоря Поділля» і ПрАТ« Продовольча компанія «Поділля») отримали рекордну для себе квоту на продаж цукру всередині країни в 2015-16 маркетинговому році.

Сумарно - це 269 тисяч тонн. Або 15% від загального обсягу квоти для всіх виробників, який цього року становить мільйон 720 тисяч тонн. Про це йдеться в сюжеті Аліси Юрченко у програмі «Наші гроші».

Велику від Порошенка квоту отримали лише шість заводів групи «Астарта-Київ» Віктор Іванчик і Валерія Короткова - 353 тисяч тонн.

Такий обсяг квоти свідчить про зростанні президентського бізнесу. Адже, згідно з даними асоціації «Укрцукор», торік заводи Порошенко справили 220 тисяч тонн - і опинилися на третьому місці серед всіх виробників. Якщо в цьому році виробництво заводів досягне обсягу квот, вони зможуть претендувати на друге місце серед цукровиків.

До рекорду цього року заводи Порошенка отримували найбільшу квоту в 2013-14 маркетинговому році. Її обсяг сумарно склав 204 тисяч тонн, або 12% від загального обсягу квоти того сезону. Якщо порівняти квоту цього року з минулорічною, то для заводів Порошенка вона зрбільшилася приблизно на 5%, в той же час загальна по країні зменшилася на стільки ж.

Нагадаємо, Петро Порошенко обіцяв продати свій бізнес, ввівши в країні «нові традиції», але цю обіцянку досі не виконав. Однак, попри обіцянки Порошенка, Roshen досі розширюється, прибутки Порошенка збільшуються.

ЧИТАТИ ЩЕ: АКТИВИ БАНКУ ПОРОШЕНКА З ПОЧАТКУ РОКУ ЗБІЛЬШИЛИСЬ МАЙЖЕ НАПОЛОВИНУ

Квота А - це максимальна кількість цукру, який країна дозволяє продати всередині країни протягом маркетингового року. Ключова функція квотування - боротьба з надвиробництвом цукру, яка впливає на ціну продажів.

Квоти серед цукровиків розподіляються за результатами роботи цієї комісії. Одна їх них перевіряє техпідготовку заводів до сезону цукроваріння, виїжджаючи на кожне підприємство. Ця комісія складається з представників Міністерства аграрної політики та продовольства і представників асоціації «Укрцукор», яка об'єднує всі цукрові заводи країни. Інша комісія безпосередньо розподіляє квоти з урахуванням висновків технічної комісії. До її складу входять представники Мінагропроду, асоціації та двох профільних інститутів.

Відповідно до протоколу засідання конкурсної комісії з розподілу квот від 14 травня 2015 року, копія якого є у розпорядженні «Наших грошей», цього року цукровики подали заяви на два мільйони 100 тисяч тонн цукру. Деяким заводам у наданні квоти відмовили за результатами перевірок технічної комісії. Оскільки загальна квота на цей рік все одно була меншою від обсягу решти заявок, всім іншим бажану заявку зменшили на однаковий коефіціент.

У Міністерстві аграрної політики, а також на рівні парламенту і Кабміну змагаються дві концепції. Перша - повна відмова від квотування внутрішнього ринку цукру, оскільки недієздатність штрафних санкцій за порушення квоти дозволяє недобросовісним виробникам продавати на внутрішньому ринку понаднормований цукор. Тобто від квоти страждають добросовісні виробники, разом з цим вона не виконує ключову функцію - боротьбу з перевиробництвом і боротьбу з банкрутством цукрових заводів.

Ініціативу стосовно відмови від квот цього року озвучував міністр агрополітики Олексій Павленко. Її підтримують середні і дрібні виробники і деякі чиновники Міністерства. Друга концепція - повна концентрація функцій з розподілу квоти між виробниками в асоціації «Укрцукор». Тобто, з цього процесу буде виключено Міністерство. Таку ідею підтримує асоціація «Укрцукор», деякі здебільшого великі виробники, а також частина представників Мінагропроду.

Як відомо, в 2013-14 роках платники податків за результатами перевірок додатково нарахували підприємствам групи Roshen Петра Порошенка близько 100 мільйонів гривень податків і штрафів.

Після втечі Віктора Януковича більшість суднових позовів стосовно цих податкових повідомлень-рішень була виграна компаніями групи Roshen.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Пикинес Показати IP 22 Жовтня 2015 17:48
Ох людоньки д*пою чую дурили и дурять. Мягко стелять, твердо спати
Олег Показати IP 22 Жовтня 2015 17:53
А чого ви ще чекали від жида????
Анонім до Олег Показати IP 22 Жовтня 2015 20:56
Головнокомандуючого жидовлади дефакто Грузіїни (деюро України)
123 Показати IP 22 Жовтня 2015 18:07
То есть все 100%.
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2015 19:59
ось через що цукор дорожчає! Та не все декому буде так солодко!
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2015 20:16
Пишіть простіше: "Рошен виграв".
Roshenko Показати IP 22 Жовтня 2015 20:54
Ви*бти вилами в одне місце в центрі Києва!
Дончанин Показати IP 22 Жовтня 2015 22:56
А ради чего он шел в президенты? Естественно, чтобы увеличить свое благосостояние, доказывая при этом, что тем самым он увеличивает благосостояние украинцев.
петя екзекпол сампри Показати IP 23 Жовтня 2015 17:26
чортрошен

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus