USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Приватна військова компанія США веде переговори про купівлю «Мотор Січ»

5 Листопада 2019 17:13
Засновник американської приватної військової компанії Blackwater Ерік Прінс веде переговори про купівлю українського об’єднання «Мотор Січ». Про це пише видання The Wall Street Journal, передає видання «Обозреватель».

Видання пише, що Вашингтон продовжує спроби не допустити переходу українського виробника двигунів для авіаційної техніки під контроль Китаю. За даними WSJ, президент США Дональд Трамп доручив Прінсу вести переговори про придбання «Мотор Січ».

Повідомляється, що Прінс відвідав завод «Мотор Січ» у Запоріжжі в рамках приїзду до України 24-27 жовтня. Крім того, в кінці вересня підприємство відвідали повірений у справах посольства США в Києві Білл Тейлор і старший радник Пентагону оборонної промисловості України Дональд Вінтер.

При цьому Прінс не став коментувати цю інформацію, а в підконтрольній йому компанії Frontier Services Group повідомили про інтерес бізнесмена в інвестиціях в Україну.

Зазначимо, в серпні вже колишній радник президента США з національної безпеки Джон Болтон рекомендував президенту Володимиру Зеленському захистити оборонну галузь від експансії Китаю. Болтон мав на увазі придбання Китаєм акцій «Мотор Січ».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Підпіндоснік Показати IP 5 Листопада 2019 18:17
Все цікаве давно вкрали для китайців.
Василь Показати IP 5 Листопада 2019 18:29
Оце вже більш правильно. Не хочуть щоб китайці купили - нехай самі куплять. Тепер треба зробити аукціон

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus