USD 40.65 40.95
  • USD 40.65 40.95
  • EUR 40.70 41.10
  • PLN 10.00 10.15

Військового, який на Волині вбив командира, засудили на 10 років

27 Травня 2024 13:56
Володимир-Волинський міський суд виніс вирок військовослужбовцю Миколі С., який у стані алкогольного сп’яніння застрелив командира відділення.

Обвинуваченому призначили 10 років позбавлення волі, а також зобов’язали сплатити дружині та дітям загиблого 1,1 млн грн компенсації, повідомляє Zaxid.net.

Як йдеться у вироку від 21 травня, інцидент у казармі в селі Овадне Володимирського району стався 26 червня 2022 року. Близько 04:35 між молодшим сержантом Миколою С. та двома іншими військовослужбовцями виник конфлікт. Обвинувачений, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, взяв автомат АК-74 і вистрелив у груди командира відділення. Від вогнепального поранення потерпілий помер на місці, а молодшого сержанта відразу ж затримали співслужбовці.

У суді Микола С. свою вину не визнав і стверджував, що не мав наміру вбивати. За словами обвинуваченого, напередодні ввечері він вживав алкогольні напої в місцевому кафе, після чого повернувся до казарми і заснув. Близько 4:10 він прокинувся і попрямував до вбиральні, де зустрів командира відділення та ще одного військового. Вони його нібито побили, тож він «розізлившись, перебуваючи в стані душевного хвилювання, підійшов до свого ліжка, взяв автомат АК-74 та дістав один патрон із рюкзака (який прихопив з собою з останніх стрільбищ), після чого спорядив магазин і приєднав його до зброї».

Читати ще: На Волині судять молодшого сержанта, який розстріляв батька і сина із 100-ї бригади ТРО

За словами, молодшого сержанта, коли кривдники побачили в його руках зброю, то почали ховатися. Він же наздогнав одного з них біля автомобіля, і коли той зробив крок назустріч – вистрелив. Зазначив, що після вчиненого, відшкодував дружині загиблого 5000 доларів.

Один із очевидців розповів у суді, що обвинувачений перебував на службі напідпитку не вперше, тому чув, як командир відділення зробив йому щодо цього зауваження й сказав іти спати. Коли потерпілий вийшов на вулицю, слідом за ним пішов Микола С., він щось вигукнув і згодом пролунав постріл.

Відомо, що обвинувачений – уродженець міста Дубровиця Рівненської області, з середньою спеціальною освітою, одружений, раніше судимий не був.

Суддя Ірина Кусік визнала Миколу С. винним за ч.1 ст. 115 ККУ (умисне вбивство) та призначила йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі. Крім того, обвинувачений має заплатити дружині та трьом дітям командира відділення понад 1,1 млн грн компенсації за моральну та матеріальну шкоду. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Макс Показати IP 27 Травня 2024 14:28
Як він одним патроном між застрелити двох ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus