USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Військового медика Мар'яну Мамонову з донькою виписали з Волинського перинатального центру. Фото

1 Жовтня 2022 13:17
Звільнену з полону медика Мар'яну Мамонову разом із новонародженою донечкою Анною із Волинського обласного перинатального центру виписали додому.

Виписка молодої мами із дитиною відбулася 1 жовтня.

Привітати їх прибули родичі, друзі, міський голова Ігор Поліщук, заступниця голови ОДА Мирослава Якимчук, член правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександр Товстенюк, представники Волинського обласного терцентру комплектування та соціальної підтримки та Товариства Червого Хреста.

Чоловік Мар'яни Василь подякував Президенту, спецслужбам за сприяння у визволенні Мар'яни. Також висловив подяку Рівненській та Волинській ОДА за подарунки, чернігівській лікарні та Волинському перинатальному центру за професіоналізм і доброту.

Окрему вдячність сім'я висловила Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за те, що для них придбали двокімнатну квартиру у Луцьку.

«Ми не зупиняємося на досягнутому і будемо боротися за кожного українського воїна. Бо кожен воїн, чоловік чи жінка, достойний того, щоб повернутися додому», – додав Василь, який також є військовослужбовцем. Слово взяла і Мар'яна, яка зі сльозами дякувала усім, хто допоміг у її визволенні з полону і народженні доньки вдома.
«Я хвилююся, можу розплакатися. Хочу подякувати Анастасії Чорненькій, яка допомогла зберегти дитину в полоні... Дякую всім жінкам Оленівки, які допомагали хто цукеркою, хто підтримкою. У нас дуже дружна велика держава, яка співчуває кожному горю. Дякую Президенту та його команді, але на цьому зупинятися не потрібно, бо кожен син і дочка чекають на повернення додому. Дякую лікарям і персоналу Волинського перинатального центру за підтримку і професіоналізм. Усі ми єдина і нероздільна країна, тому мир і перемога – за нами», – сказала вона.

Читати ще: «Всі 9 місяців думала, що народиться хлопчик», – звільнена з полону Мар'яна Мамонова

Зі сльозами на очах привітала молодих батьків посестра Мар’яни Анастасія Чорненька, яка допомогла полоненій захисниці зберегти вагітність та виносити здорову дитину, намагаючись знайти для майбутньої мами хоча б якусь їжу.

«Я щаслива, що тепер ви всі разом. Я дякую тобі, Мар’яно, за ці наші пів року. Я дуже рада… Васю, пробач (звертається до тата дитини, - ред.) Я рада, що ми змогли виносити цю дитину. Навіть в таких умовах. Бажаю вам здоров’я і ніколи більше не розлучатися», – розплакалась жінка.
Привітав родину Мамонових і Луцький міський голова Ігор Поліщук:

«Дорогі Мар’яночко та Василю, я щиро вітаю вашу сім’ю із тим, що ви знову разом. Також вітаю вас із поповненням. Ваша донечка Анечка – подарунок від Бога, скарб. Я переконаний, що мільйони українців вболівали за вас і нині щиро радіють вашому поверненню додому. Усі ми мріяли про те, що ви свою донечку народили саме в Україні. І мені, як міському голові, особливо приємно, що ви народили доню в нашому Луцьку. Ваша донечка, народжена у вільному місті – це своєрідний символ нової, вільної України». Міський очільник побажав молодим батькам щасливого майбутнього.
Нагадаємо, Мар’яна Мамонова народила доню у Волинському обласному перинатальному центрі. Дівчинка з'явилася на світ вночі 25 вересня з вагою 3255 грамів та зростом 56 сантиметрів.

21 вересня військовий медик Мар’яна Мамонова під час обміну полоненими разом з іншими українськими Героями повернулася з російського полону. Мар'яна перебувала у полоні РФ з 4 квітня. Практично постійно до 24 лютого 2022 року вона перебувала у військових госпіталях у зоні воєнних дій з солдатами та пораненими. З початку повномасштабного російського вторгнення вона служила в Маріуполі, до рук окупантів потрапила, коли рятувала військових та цивільних в оточеному місті.
Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus