USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

«Військовий ПДФО має залишитися в громадах», – Ратнівський селищний голова

22 Вересня 2023 14:03
Майже щодня до Ратнівської селищної ради надходять звернення від військових частин про надання допомоги. Депутатський корпус реагуємо на ці запити та виділяє кошти з місцевого бюджету, який наповнюється в тому числі й коштом військового ПДФО, який держава хоче забрати.

Ратнівський селищний голова Віталій Бірук вважає, що ці надходження мають залишитися у громадах, оскільки саме вони можуть значно швидше зреагувати на запити військових.

«Потреби Збройних сил України сьогодні життєво важливі для нашого суспільства. Від нашої єдності, фінансової та моральної підтримки воїнів, які виборюють нашу свободу і незалежність, залежить майбутнє кожного українця й держави загалом. Підтримка військовослужбовців – основний пріоритет у роботі Ратнівськоі селищної ради», – зазначає Віталій Бірук.

Читати ще: У громад хочуть забрати військовий ПДФО. Це позбавить їх можливості допомагати армії та місцевим жителям

Ратнівська громада є прикордонною, тому значний фінансовий ресурс використано ще й на видатки з територіальної оборони громади: у 2022 році – 2 млн грн, у 2023-му – 1,5 млн грн.

У 2022 році з бюджету Ратнівської селищної територіальної громади на потреби військових підрозділів будо перераховано субвенцію з місцевого бюджету державному бюджету в сумі 12,3 млн грн.

Читати ще: Цьогоріч Луцькрада отримала 176 млн грн «військового» ПДФО. На ЗСУ витратили 190 млн

Станом на 1 вересня 2023 року сума перерахованої субвенції складає 5,2 млн грн.

Крім цього, в 2022 році на потреби військових підрозділів було передано будівельні, паливно-мастильні та інші предмети й матеріали. Оплачено роботи з облаштування захисних смуг та комунальні послуги на суму 1,6 млн грн.

У 2023 році виділено 6 млн грн, з яких придбано та відправлено на схід новий екскаватор навантажувач за 4 997 000 грн.

Читати ще: ПДФО від силового блоку має залишитися в громадах, – мер волинського міста звернувся до Ради

Наразі заплановано видатки для військових частин ще на 7 млн грн, з яких на звернення військових виділено на крайній сесії Ратнівської селищної ради 6 млн грн для придбання вантажного автомобіля.

Читати ще: 33,4 млн з податків військових громада виділила на армію, – мер Ковеля про військовий ПДФО

Загалом надходження військового за 2022 рік склали 41 млн грн, використано на потреби військових 14 млн грн, що складає 34% надходжень.

За 2023 рік надійшло 41 млн грн, з них скеровано на потреби військових 18,3 млн грн, що складає 45%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Совість Показати IP 22 Вересня 2023 14:16
Віталій Бірук - напевно, чесна і відповідальна людина. ВІн ВІЙСЬКОВИЙ ПДФО на фонтани з стадіонами не направить. А як бути з безвідповідальними мерами ? Ківерцівський вже "прогримів" на всю країну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus