USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Укладають договір, – луцький юрист про нову аферу на оренді квартир

10 Серпня 2020 20:50
Шахраї придумали нову схему і наживаються на оренді квартир: аферисти виманюють гроші нібито шляхом укладання договору в нотаріуса.

Про це повідомив луцький юрист Тарас Гупало, який сам з такою проблемною зіткнувся, передає Конкурент.

За схемою шахрай, виманюючи жертву телефонними дзвінками, смс-повідомленнями, пропонує укласти договір оренди квартири, однак спочатку оплата йде за нотаріальне засвідчення договору, а вже потім ви зустрічаєтеся нібито з власником квартири.

«Я отримав повідомлення, що начебто власник здає квартиру в оренду. На перший погляд, звичайне оголошення на популярному сайті безкоштовних оголошень. Проте в особи, яка надіслала це повідомлення, виникла підозра, що це оголошення є фіктивним. Я вирішив в ролі особи, яка начебто хоче взяти квартиру в оренду, перевірити це», – розповів юрист.

При пропозиції зустрітися, аби оглянути квартиру, шахрай почав відмовлятися. А згодом сказав, що зустріч можлива, якщо буде оплата послуг нотаріуса. Як пояснив Тарас Гупало, зазвичай нотаріуси, які посвідчують договори оренди нерухомого майна, беруть або фіксований відсоток від суми оренди всього часу користування житлом, або ж ставку, яка сягає тисячі гривень.

Натоміст аферист зазначив, що послуга нотаріуса коштує 603 грн. І наполягав, що перед тим, як зустрітися, треба зробити проплату.

Також юрист зауважив, що при будь-яких нотаріальних оплатах вказують номер рахунка, а не банківської картки. Відтак шахрай вказав останнє.

Пошукова система ресурсу за фото знайшла інші оголошення, відповідно до яких кілька років тому в іншій країні цю квартиру продали.

Юрист наголошує: перед тим, як орендувати нерухомість, варто зробити пошук за фото. Можливо, ви знайдете оголошення, в яких ці фото вже використовувалися. Також рекомендує не давати ніяких завдатків.

Наступного дня те ж саме оголошення було на сайті, просто квартира начебто вже була розташована в іншому місті.
Як повідомлялося, в Україні з послабленням карантину зріс попит на оренду житла. Квартирні шахраї залишають українців без грошей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus