USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Вкрали навіть презерватив: жителі «ЛДНР» скаржаться на мародерство окупантів

12 Серпня 2022 00:44
Жителі так званих "ЛНР" та "ДНР" скаржаться до російської прокуратури, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого російські солдати безжально грабують та руйнують їхні будинки.

Про це йдеться урозслідуванні Bellingcat та The Insider, пише Українська правда.

У розпорядженні іноземних медіа опинився архів скарг до військової прокуратури Росії, з яких можна дізнатися про мародерство російських солдатів у так званих "ЛНР" та "ДНР".

Наприклад, в одному зі звернень говориться, що в окупованому 2014 року селі Любовка російський танк вибив ворота, зніс паркан і заїхав у гараж, пошкодивши машини господарів. Після цього будинок пограбували.

"Вкрали запчастин та інструментів на 200 тисяч рублів, аж до того, що вони вкрали дрібні гроші з машини та презерватив… Скажіть, це люди?..

Вони ховаються за нашими спинами, вони прийшли нас захищати чи грабувати і вбивати? Повторюю, мої батьки жили 8 років на території "ДНР", такого звірства не бачили… це Zахисники?"

Читати ще: Мріяла купити квартиру і авто: у Росії матір загиблого окупанта кинули на гроші

В іншому листі автор скаржиться, що в селі Бараниківки на Луганщині, теж окупованому ще в 2014 році, "банда мародерів", що представилася офіцерами та солдатами "ЛНР", пограбувала житлові будинки і об'єкти інфраструктури.

"Банда мародерів зайшла до нашого села після 8 березня і зухвало пограбувала школу, дитячий садок, аптеку, три магазини, фермерів і, зламавши замки, зайняла два будинки...

Банда налічувала близько 20 осіб. Жили вони в моєму будинку два тижні, а потім вивезли все майно, навіть іграшки та ношені речі. В цей час вони грабували весь район. 15 машин награбованого вивозилося у невідомому напрямку. Ця банда була з автоматами на військовій машині "Урал" з літерою V на борту та написом "ФОКС". Видно було, що це були професійні мародери, бо не гребували нічим. У селах вибивали двері в будинках, льохах і вибирали все звідти: картопля, морква, телевізори. Вигрібали все, що бачили та змогли вивезти. Практично у всіх фермерів району викрадено понад 30 машин. Грабували зерно, бензин, солярку...

Це свавілля тривало до кінця березня. В цей час не було жодного зв'язку. Мародери знали про це і не шкодували нікого, погрожували сусідам, які робили їм зауваження. Мешканці району вважають, що до "ЛНР" прийшла бандитська влада".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus