USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Влада Грузії не має наміру видавати Саакашвілі Києву

4 Жовтня 2021 16:06
Грузія не має наміру передавати Києву експрезидента і громадянина Михеїла Саакашвілі.

Про це повідомила віцепрем’єрка Грузії Тея Цулукіані, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Imedi News.

«Говорити про екстрадицію Саакашвілі – це юридична нісенітниця або нонсенс. Якщо ми говоримо про передачу Саакашвілі Україні, щоб він відсидів тюремний термін, який йому присудив грузинський суд, в Україні, то у нас немає ніякого бажання це робити. В цьому немає доцільності», – сказала вона.

«Вироки, винесені нашою суверенною державою... будуть приведені у виконання на грузинській землі, тобто в грузинських в’язницях», – додала Цулукіані.

1 жовтня Саакашвілі затримали в Грузії. Пізніше стало відомо, що його помістили в пенітенціарну установу. Він сказав, що вважає себе політичним в’язнем, і оголосив голодування.

У Грузії Саакашвілі оголошений у розшук – він не був на батьківщині останні вісім років. Його заочно засудили до шести років ув’язнення, визнавши винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Гелашвілі. Грузинська влада неодноразово заявляла, що Саакашвілі після повернення в країну буде затриманий.

Глава правлячої партії Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що колишній президент країни Міхеїл Саакашвілі готував державний переворот. Кобахідзе розповів, що Саакашвілі затримали в Грузії в рамках заздалегідь спланованої секретної операції.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі відмовилася помилувати його. Вона додала, що їй було неприємно бачити, як колишнього президента заарештовували на камери, але цього «вимагало верховенство закону».

Як заявив президент України Володимир Зеленський Міхеїла Саакашвілі, мають відпустити й повернути в Україну, оскільки він є громадянином України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ооо Показати IP 4 Жовтня 2021 16:34
Так зачем он Киеву?
Всім Показати IP 4 Жовтня 2021 17:04
В Україні своїх п....дьків досить
Анонім Показати IP 5 Жовтня 2021 09:28
ну так наш президент каже буде його забирати сюди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus