USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Влада не розуміє, чому лучани не хочуть платити за воду

16 Лютого 2012 12:59
Попри те, що в 2011 році ДКП «Луцькводоканал» посилило претензійно-позовну роботу, значного ефекту від неї немає.

Про це під час засідання виконкому Луцької міськради 16 лютого повідомив директор комунального підприємства Іван Корчук.

Зі слів Корчука, наразі немає жодного боржника-юридичної особи, щодо якого не було б ухвалено рішення суду або не триває розгляд питання про погашення заборгованості.

За даними на минулий рік, розповів директор, є 843 виконавчі листи на стягнення заборгованості на суму 1,5 мільйона гривень.

Попередженнями комунальники обмежуються у випадках, якщо обсяг заборгованості не перевищує 2 тисяч гривень.

Таких в 2011 було 3100 щодо оплати за холодну воду, і 2200 – за гарячу. Загалом приріст боргів населення зі сплати за водопостачання і водовідведення за минулий рік, як зауважив Корчук, становить 460 тисяч гривень, рівень розрахунків - трохи 95%.

Водночас, констатує директор підприємства, за результатами перевірок «Луцькводоканалу» з’ясувалося, що є родини взагалі неспроможні платити не лише за воду, каналізацію, а загалом мають великі борги з оплати за комунальні послуги і не оформили субсидії. Загалом таких сімей у Луцьку - більше двох десятків, - розповів Корчук.

Він також додав, що можливості користуватися своїми послугами підприємство позбавляє, насамперед боржників-юридичних осіб, а приватних споживачів - значно рідше.

Перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук поцікавився, на якому місці Луцьк серед інших обласних центрів у питанні формування тарифної політики послуг з водопостачання і водовідведення. Корчук відповів: «Ми по водопостачанню - 17 з 24 міст, з водовідведення – 13-ті».

Тоді віце-мер зауважив, що лучанам нічого скаржитися на якість і дотримання графіків подання холодної води, а тому аргументи штибу «Не оплачую, бо немає за що» - недоречні.
Зрештою, члени виконкому вирішили, що треба створити комісію з фахівців департаментів ЖКГ і соціальної політики Луцької міськради, яка з’ясує причини виникнення заборгованості у тих сім’ях, де були представники водоканалу.

Святослав Кравчук з цього приводу зазначив: «У тих 20 сім’ях, я більш ніж впевнений, немає лічильників. Може треба виділити гроші з бюджету і поставити їм лічильники – дати можливість платити за реально спожиті послуги». Також, на думку посадовця, варто з’ясувати, чому ці родини не оформляють субсидій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
@VETAL@ Показати IP 16 Лютого 2012 14:49
Краще сказати "влада не розуміє чому лучани не хочуть ложити гроші чиновникам у кишені" ))))). Тому що просто напросто ціни на водопостачання зростуть, а якість залишиться на тому ж рівні що є зараз. І ЦЕ 100 %
Лучанка Показати IP 16 Лютого 2012 15:49
У нас народ живе згадками про минуле.За все треба платити,і за воду в т.ч.В Луцьку за ком.послуги не платять неблагонадійні сім"ї,ті хто дійсно не має чим платити ,а ще нерідко держслужбовці,які вважають ,що мають на це право.А стягнути борги при нашому бардаку майже неможливо,на жаль..
Л Показати IP 16 Лютого 2012 19:42
Тому, що тарифи економічно необгрунтовані, точка розподілу - кран (душова сітка) , а не зовнішня стіна будинку. В місті близько 15 тисячам споживачів не нараховують плату("не зареєстровані" громадяни) , а вартість спожитих ними послуг перекладають на "зареєстрованих" громадян. Платити повинні споживачі, а не зареєстровані громадян. Не плачу і платити не буду, доки не будуть платити "усі квартиранти" в місті. Корчуку варто читати Закони...
Лучанин Показати IP 16 Лютого 2012 20:34
Коли наша влада буде жити з розрахунку 800 - 1500 грн на одного працюючого члена сім'ї і не більше, тоді можливо щось почне розуміти. Іншого виходу в природі не існує, як би хтось щось тут не заперечував!
Здрасте Показати IP 16 Лютого 2012 23:30
Я не проти платити, але ціни для тих у кого не має лічильника ставлять захмарні таке враження що миюсь бутильованою водою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus