USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Влада погрожує закрити базари

11 Жовтня 2011 09:57
На волинських ринках ніяк не наведуть лад – в області практично немає базарів, які працюють без порушень, хоча контролюючі органи постійно проводять перевірки та видають низку приписів.
Про це йшла мова під час обласної селекторної наради у понеділок, 10 жовтня.
Як доповіла головний санітарний лікар області Наталія Янко, волинські санепідеміологи постійно інспектують ринки. Проте під час кожної перевірки виявляють типові порушення: відсутня проточна вода, не облаштовані парковки та автостоянки, несправне холодильне обладнання. Працівники майже усіх ринків не мають належних умов для роботи: відсутнє опалення, місця для зберігання особистих речей тощо.
За словами начальника обласного управління МНС Володимира Грушовінчука, цьогоріч на шести ринках області виникали загорання. І хоча пожежникам вдавалось оперативно гасити вогонь, проте на волинських ринках з пожежною безпекою не все гаразд.
Так, без погодження схем розташування торговельних рядів та контейнерів функціонує 31 базар. Грушовінчук зазначив, що на Волині є такі ринки, де, згідно зі схемою, повинно бути 300 контейнерів, а стоїть 500. Такі порушення елементарних правил ставлять під ризик і пожежну безпеку на цих об’єктах, адже транспорт рятувальників не може безперешкодно рухатися територією таких ринків.
Грушовінчук повідомив, що за результатами перевірок волинських ринків, проведеними співробітниками МНС, 35 посадових осіб притягнули до відповідальності.
Голова Волинської ОДА Борис Клімчук у підсумку розпорядився, аби МНС та СЕС, а також ДПА до 1 січня навели повний порядок на ринках області.
«Ті ринки, де виявлено проблеми та порушення, закривайте. Це – місця масового скупчення народу. Тут мова йде про людське життя та здоров’я, тому я не дозволю нехтувати цими правилами», – висловився Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Зеник Показати IP 11 Жовтня 2011 10:07
Почався передел! І ми бачимо, хто їм керує.
анонімус Показати IP 11 Жовтня 2011 11:44
почніть зі старого ринку!
00 до анонімус Показати IP 11 Жовтня 2011 13:12
я за всіх на ГПЗ
брехун Показати IP 11 Жовтня 2011 13:45
О базарники (спекулянти) проснулися. Зачіпило за живе. Податки башляйте для народу, на пенсію собі заробляйте.
Той кому не байдуже Показати IP 11 Жовтня 2011 14:44
Давно пораці базари закрити. Згідний з думкою за старий ринок!!!
Ирина Показати IP 11 Жовтня 2011 15:52
Закрити базар і всіх розігнати простіше всього. А давайте, шановні обранці народу, організуйте підприємців, зберіть з них кошти, допоможіть трохи державними коштами та просто приведіть те, що вже є в належний стан. Люди звикли до цих ринків. А якщо стоїть 500 палаток стоїть 300, то знайдіть зайві тай усуньте саме їх.....А то закрити, закрити ринки..."Ломать не строить!"
Базарниця Показати IP 12 Жовтня 2011 10:40
Базари - то єдиний оплот економічної незалежності і пям`ятник виживання волинян тоді, коли клімчуки, романюки, палиці та ін. грабували державне майно і ставали мільйонерами. Мільйонер не розуміє простого люду, йому байдуже до нас, ми для нього - біомаса. Але біомаса має властивість братися за вила і тоді - стережіться! Допоможіть облаштувати ринки, а не розводите демагогію. За гроші підприємців звикли усе будувати, якщо не буквально то за наші сплачені податки. А бюджетникам, що тут патякають скажу, податків ми платимо у 4 рази більше як пересічний голодний працівник бюджетної сфери.
небюджетник до Базарниця Показати IP 12 Жовтня 2011 11:41
"Уточните весь список, Пожалуйста"-кому і як
Валя Показати IP 12 Жовтня 2011 17:20
Викачайте новий податковий кодекс і перечитайте скільки спд і кому платить податків. І це не рахуючи штрафів, які постійно виписують СЕС, пожежники, і податкова. Про оренду місцевим власникам ринків взагалі мова не йде. Ось така вона щаслива доля українських підприємців. Але це всерівно краще, ніж слухати маразми керівництва підрозділів ода і зневажливе: "не подобається - звільняйся!!! от і звільнилась..."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus