USD 38.85 39.20
  • USD 38.85 39.20
  • EUR 38.90 39.40
  • PLN 9.80 9.97

Власники авто зможуть «ділитися» техпаспортом через додаток «Дія»

30 Вересня 2020 21:59
Кабінет Міністрів ухвалив постанову, відповідно до якої свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу може відображатися в застосунку «Дія» у водія, який керує авто, але не є його власником.

Як передає Укрінформ, про це повідомив віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Фейсбуці.

«У застосунку Дія з’явиться функціонал, з яким водії зможуть їздити автівкою, яка належить іншій особі, – чоловіку, дружині, другу чи родичеві. Відображення техпаспорта в належного користувача. Дуже актуальний та корисний сервіс для водіїв, на який був великий запит до команди Міністерства цифрової трансформації України. Нарешті сьогодні урядом внесені відповідні зміни», – написав Федоров.

Він також пояснив, що належний користувач – це особа, яка на законних підставах користується не своїм транспортним засобом.

Для того, щоб скористатися послугою, власник авто повинен буде в електронному кабінеті водія зареєструвати належного користувача автотранспорту. Функція реалізується спільно з Міністерством внутрішніх справ України.

Як повідомлялося, у додатку «Дія» з’явиться електронне свідоцтво про народження. Відповідну постанову схвалив Кабмін на засіданні 23 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus