USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Власники стадіону «Авангард» готові безплатно передати його у власність міста Луцька

22 Серпня 2022 11:01
Міський голова Луцька Ігор Поліщук провів переговори з власниками луцького стадіону «Авангард» і досягнув попередньої домовленості про його передачу в комунальну власність на безоплатних для міста умовах. Зазначимо, що до 2011 року стадіон був у власності міста.

Нагадаємо, нещодавно віце-президент Федерації легкої атлетики України Володимир Рудюк звернувся до міського голови з проханням порушити перед власниками стадіону питання про його передачу у власність міста на взаємовигідних умовах.

Луцьк має перспективи легкоатлетичної столиці України

З його слів, чимало спортивних арен в ході бойових дій знищили окупанти, а ті, які відповідають критеріям для всеукраїнських та міжнародних змагань, розташовані надто близько до лінії зіткнення. Зважаючи на це, Луцьк має шанси стати легкоатлетичною столицею України, бо й минулі роки «Авангард» неодноразово приймав всеукраїнські та міжнародні першості з легкої атлетики. Це стало можливо завдяки тому, що в 2015 році коштом Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» стадіон повністю реконструювали для таких цілей.

Заходи відбувалися на найвищому рівні, що підтверджували зокрема й представники європейських легкоатлетичних федерацій. А це – формування позитивного іміджу міста, інвестиції в економіку громади і її розвиток. Проте, щоб і надалі розвивати й модернізувати спортивну арену завдяки європейським грантам та фінансуванню з держбюджету, стадіон має перебувати в комунальній власності міста, що спростить організаційні процедури. У зв’язку з цим Володимир Рудюк і просив порушити це питання перед власниками стадіону.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини міський голова Ігор Поліщук повідомив, що, реагуючи на звернення, він провів перемовини з власниками стадіону і досягнув попередньої згоди на передачу стадіону в комунальну власність міської громади на безоплатних для міста умовах. Проте остаточне рішення – за депутатами міської ради.

«На найближчу сесію буде винесено рішення про надання згоди щодо прийняття у комунальну власність стадіону з усім комплексом допоміжних споруд», – зазначив він та додав, що це важливий крок, адже перебування стадіону в комунальній власності дає можливість залучати для його реконструкції та подальшого розвитку кошти міжнародних організацій та державного бюджету.

Іван САВИЧ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 22 Серпня 2022 11:40
А чому б не зробити базар на стадіон? Престиж і більші бабки були б, ніж від тих спортсменів.
Пильний Показати IP 22 Серпня 2022 12:23
Награлися у футболи і легку атлетику, тепер хай лучани ремонтують і доглядають
Анонім Показати IP 23 Серпня 2022 19:36
А коли він став приватним? Здається там оренда була?!!
Він до Анонім Показати IP 24 Серпня 2022 12:42
Це точно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus