USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

Вмирають через пияцтво та переохолодження: британська розвідка повідомила про небойові втрати РФ

2 Квітня 2023 15:52
За час повномасштабного вторгнення в Україну Росія втратила до 200 тисяч своїх військових. Є серед них і небойові втрати. Зумовлені вони переважно алкоголізмом серед російських військ.

Про це повідомило міноборони Великої Британії.

«Хоча Росія зазнала до 200 000 втрат після повномасштабного вторгнення в Україну, значна меншість з них була викликана причинами, не пов’язаними з бойовими діями. 27 березня 2023 року російський новинний Telegram-канал повідомив про «надзвичайно високу» кількість інцидентів, злочинів і смертей, пов’язаних з вживанням алкоголю серед розгорнутих російських військ», – йдеться у повідоменні.

Читати ще: Цілі Кремля не досягнуті: в ISW проаналізували російський «великий» наступ

Як зазначили в розвідці, офіцери РФ, ймовірно, вважають масове розпивання спиртних напоїв особливо згубним для боєздатності. Однак вживання міцного алкоголю поширене в більшій частині російського суспільства і вже давно вважається мовчазно прийнятним для військового життя. Це стосується і періоду ведення повномасштабної війни проти України.

«Інші основні причини небойових втрат, ймовірно, включають неякісні тренування з поводженням зі зброєю, дорожньо-транспортні пригоди і кліматичні травми, як-от переохолодження», – підсумували в британській розвідці.

Згідно з останніми даними від Генштабу ЗСУ, з моменту повномасштабного вторгнення Росії українські захисники ліквідували 174 550 ворогів. Вони також спалили близько 24 тисяч одиниць техніки противника.

Найбільш активні бойові дії зараз зосереджені навколо трьох міст – Бахмута, Авдіївки та Мар’їнки. На цих напрямках окупанти щодня проводять десятки штурмів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 2 Квітня 2023 17:07
а нашими втратами в армії через пияцтво хтось цікавиться? а не завадило б

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus