USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Внаслідок повені у Венеції 50 церков потребують реставрації

17 Листопада 2019 09:29
На відновлення Венеції, яка потребує серйозної реставрації після повені, викликаної рекордним за останні 50 років рівнем води, місцева влада виділить близько 20 млн євро.

Про це пише ТСН з посиланням на AFP.

«Венеція – на колінах. Збитки сягнуть сотні мільйонів євро. Це результат кліматичних змін», – заявив мер мста Луїджі Бруньяро.

Своєю чергою, міністр культури Італії Даріо Франческіні розповів, що жителі Венеції, будинки яких постраждали, можуть отримати термінову державну допомогу до п’яти тисяч євро, а власники ресторанів і магазинів – до 20 тисяч євро.

Загалом, за його словами, реставрації потребує понад 50 венеціанських церков, серед яких, собор Святого Марка. Мерія Венеції, за інформацією ЗМІ, відкрила банківський рахунок для збору коштів на відновлення міста.

Нагадаємо, Венеція потерпає від найпотужніших за пів століття паводків, які вже забрали життя двох людей. Востаннє катастрофічний рівень води у Венеції був 1966 року, тоді він сягнув позначки в 194 см. Нині ж рівень води на вулицях перевищив середній людський зріст, сягнувши 1,87 метра. Місто потерпає не лише від рекордної повені, а й від сильного, до сотні кілометрів за годину, вітру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus