USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Магазин луцького підприємця вночі спробували незаконно демонтувати

7 Серпня 2018 09:33
Сьогодні о 2 годині ночі намагалися незаконно демонтувати магазин поблизу автостанції. Про це повідомляє власник магазину «Черемош» Юрій Герун.

З його слів, керівництво «Вопас» погрожує йому. Цієї ночі під час спроби знесення вказаної споруди постраждало майно - холодильники, які були всередині. На місце події викликали поліцію. Зараз очікують слідчо-оперативну групу.

На автостанцію прибули директор департаменту інфраструктури та туризму Іван Мирка та радник голови ОДА Денис П'ятигорець. Вони вирішили вести перемовини з керівництвом автостанції за зачиненими дверима, без присутності журналістів.

Цікаво, що Юрія Геруна на перемовини не запросили.

Адвокат підприємця Юрія Геруна Віктор Кучма повідомив, що конфлікт на земельній ділянці виник ще з 2010 року, оскільки об'єкти нерухомого майна мають як підприємець (магазини),так і «Вопас» (приміщення автовокзалу і навіс). Відповідно, виник спір щодо користування земельною ділянкою комунальної власності. З 2015 року договір оренди в автостанції припинений. У суду в задоволенні позову про його відновлення автостанції відмовили.
Низка справ зараз перебуває на розгляді різних судових інстанцій. Адвокат зазначає, що пропонують, аби у примиренні сторін була арбітром міськрада.

6 серпня, зі слів адвоката, розпочалося неправомірне вивезення будматеріалів на ділянку комунальної власності, що не перебуває в користуванні жодного з суб'єктів. Дозволів на будівництво там в автостанції немає, тож такі дії називають самоуправством. Адвокат попередив підприємця, що цієї ночі можуть бути зловживання. Так і трапилося - відірвали від фундаменту об'єкт нерухомого майна, магазин «Черемош». Тому підприємець звернувся до правоохоронців щодо знищення майна.
Юрій Герун розповів, що о 2 годині ночі до нього подзвонив працівник охоронної фірми і повідомив, що приїхала автовишка і хтось здійснює демонтаж об'єкту нерухомості. Охоронців було лише двоє, тож вони не могли цьому перешкодити. На місце викликали поліцію, на момент коли прибув підприємець, магазин був завалений на один бік, потріскали вікна і побився товар.

Правоохоронці магазин опечатали, чекають слідчих.
Перемовини представників ОДА з керівництвом автостанції наразі тривають за зачиненими дверима. По завершенні обіцяли надати коментарі журналістам.

Нагадаємо, вранці 6 серпня на офіційному сайті ПрАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій» з’явилось повідомлення про те, що АС №1 припиняє свою роботу від 7 серпня через захоплення території одним з підприємців. Натомість на гарячій лінії АС№1, а також касири цієї автостанції заявили, що про це вперше чують і такій заяві дуже здивувались.

У поліції, своєю чергою, повідомили, що автовокзал № 1 у Луцьку працює у звичному режимі, перебоїв у роботі не має.

У Луцькій міській раді також прокоментували гучну заяву щодо «закриття» АС №1. Зі слів, представників міської влади, Луцька міська рада та департамент муніципальної варти Луцької міської ради не мають жодного відношення до нібито встановлення будь-яких тимчасових споруд за вказаною адресою. Працівники департаменту муніципальної варти жодним чином не пов’язані з подіями, що там відбуваються. Факту встановлення незаконних тимчасових споруд або інших об’єктів зафіксовано не було. Ніякої допомоги у заїзді будь-якої техніки ПрАТ «ВОПАС» або іншим суб’єктам господарювання не надавалося.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Читач Показати IP 7 Серпня 2018 09:59
Кувікання і чавкання земноводних.
Каратель Показати IP 7 Серпня 2018 10:28
"аби у примиренні сторін була арбітром міськрада" Це те саме, що аби Яника за його злочини судила б Росія.
123 Показати IP 7 Серпня 2018 10:58
"Відірвали від фундаменту об"єкт нерухомого майна.."- це щось нове! Ще вчора зранку сам власник переставив своє "нерухоме" майно-подивіться вчорашні новини!
123 Показати IP 7 Серпня 2018 11:02
а вночі- то напевно муніципали, Юлька любить так розважатися
Петро Показати IP 7 Серпня 2018 12:29
Я цього покидька адвоката Кучму знаю, він захищав «славнозвісну» будівельну компанію Глорія буд, яка розбирала в людей гроші на квартира в ЖК «Рідний дім» так і не достроіла та втікла, вибачте за офтоп.
Акула Показати IP 7 Серпня 2018 13:22
А в чому незаконність знесення? Є рішення виконкому від 06.10.2016 р. про знесення магазину "Черемош". Щось довго не зносили? Блатний?
сестра дружини двоюр Показати IP 8 Серпня 2018 21:40
А ще цей горе адвокат клянчить наперед гроші за ще не виконану роботу, бо потрібно купити однокімнатну кавартиру на ГПЗ, клянеться що зі шкури вилізе, підготує документи у визнчений строк, а потім включає дурника і каже що грошей не брав, і документів підготувати не зможе.
11 Показати IP 8 Серпня 2018 22:32
А чому незаконно якщо я рішення ще 2016 року є . Тобто муніципали зносять тільки обраних .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus