USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Вода вже є: туристичному сезону на Світязі – бути

16 Червня 2020 21:20
У минулі вихідні на озері Світязь зафіксували рекордний рівень підняття води – аж на чотири сантиметри. Це найбільше підняття рівня води цьогоріч.

Що нині відбувається на Світязі, чи заповнилася водою раніше осушена прибережна частина озера і чи є вже на пляжі Світязю відпочивальники – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Щодня о восьмій ранку технік-метеоролог вимірює рівень і температуру води в озері Світязь. Начальник світязької метеорологічної станції Руслана Вільнер зауважує: дощі, які останніми днями пройшли районом, дали свій результат. Відтак на озері Світязь рівень води значно піднявся й у вихідні сягав 110 сантиметрів.

Озеро Світязь – карстового походження, тому його наповнення і рівень води приблизно на 80% залежить від опадів. До слова, у квітні рівень води в озері був на відмітці 100 сантиметрів.

Та навіть якщо нині неозброєним оком поглянути на Світязь, то ситуація з рівнем води вже виглядає більш оптимістично, ніж це було раніше. Не покрита водою фактично лише прибережна коса, а це цілком природно.

Та й туристичному сезону на Світязі, схоже, таки бути. Відпочивальників тут нині уже чимало, особливо у вихідні. Дорослі і діти купаються, засмагають. Щоправда, захисними масками не користуються.
До слова, поки що Кабінет Міністрів офіційно не дозволяв відкривати пляжі. Хоча ще 18 травня головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомляв, що в Україні пляжний сезон таки дозволять відкрити, однак коли – не уточнив.

Окрім того, Міністерство охорони здоров’я оприлюднило рекомендації щодо відвідування пляжів у разі їхнього відкриття. МОЗ не рекомендує відвідувати пляжі людям віком понад 60 років, а також особам із хронічними захворюваннями. Також у профільному міністерстві наголосили, що у разі відкриття пляжів треба буде дотримуватися дистанції – 2 метри один від одного. А ще необхідно дотримуватися правил особистої гігієни та носити маски.

Голова Шацької районної ради Сергій Карпук в контексті відкриття туристичного і пляжного сезону зазначає, що наразі район знаходиться у невизначеному стані, оскільки офіційно пляжі і санаторії відкривати поки не дозволили. Хоча район майже готовий до відкриття. Одне слово, чекають рішень від уряду і обласної адміністрації.

Сергій Карпук додає: нині всі санаторії готуються до старту сезону. Щойно уряд дасть добро – будуть приймати відвідувачів з дотриманням всіх протиепідемічних заходів. А санаторіїв різного типу у Шацьку близько трьох сотень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Нептун Показати IP 16 Червня 2020 22:10
Не рівень води є визначальним, чи бути туристичному сезону на Світязі ! А це залежить від карантинних обмежень ! Правильно інформуйте громадян . І друге - признались, шо тільки санаторіїв різного типу там близько трьохсот, а ше тисячі різних шпаківень, літніх кухонь - так звані бази-хази на подвірях полішуків, у яких напихають відпочиваючих, як тюльку в бочки. І за позаминулорічний сезон сплачено було до бюджету всього аж 17 тис. грн. податків за туристичний сезон ! Ото, блін, дали странє угля ! Там, напевно, вже профіцит бюджету ! Та вони на купівлю муки на пончики більше витрачають ! Ото господарі ! Тупо використовують державні природні ресурси, а державі не платять. Чи є там у владі хтось державник - професіонал ?
ігор луцький до Нептун Показати IP 16 Червня 2020 22:39
Основна проблема на Волині-це центральний ринок в Луцьку.Все інше дрібниці.Всі сили треба кинути на ринок.
Оксана Показати IP 16 Червня 2020 23:11
Ви для порівняння напишіть наскільки рівень води впав за ці роки. 4 см це ніщо
777 Показати IP 17 Червня 2020 16:52
Нет там воды как и не было.не гоните.
Віктор Показати IP 17 Червня 2020 22:44
4 см. Ви що з глузду з'їхали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus