USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Де відпочити волинянам влітку

23 Червня 2014 10:25
Туристичний сезон в Криму - зірваний. На щастя, волиняни мають чимало альтернатив відпочинку. Про це інформує Молодіжний портал.

Шацькі озера

Усім відомі Шацькі озера з кожним роком набирають популярність. Окрім джерельно чистих озер туристів приваблюють хвойні ліси, які створюють чудові умови для оздоровлення. На любителів активного відпочинку чекають водні атракціони, кінний спорт та серфінги. До слова, Шацькі озера – це заповідна зона, і будь-який моторний водний транспорт, окрім рятувального - заборонений, тому туристи плавають переважно на катамаранах та човнах.

Посеред перлини заповідника озера Світязь розташований острів, про який ходить чимало легенд: це і «колишня військова таємна база», і «місце відпочинку космонавтів». Дошукатись правди можна самостійно, просто орендуючи на декілька годин човен.

Розважитись на Світязі можна, вибравши один з численних ресторанчиків або нічних клубів. А особливістю цього місця є в’ялені вугрі та надзвичайно смачні пончики від місцевих бабусь.

Карпати

Старі добрі Карпати гостинно приймають туристів не тільки взимку – влітку туди також прибувають тисячі українців. Деякі відпочивальники їдуть за яскравими враженнями, дехто планує оздоровитись, а хтось шукає душевного спокою.

Прозорі холодні гірські річки, кришталево чисті озера та бурхливі водоспади подарують прохолоду спекотного дня, а високі смереки та прекрасні краєвиди забезпечать чудовий релакс. Любителі активного відпочинку мають змогу піднятися на вершини гір, зайнятися скелелазінням та екстремальним плаванням у гірських річках. В гостинних колибах можна спробувати місцеву кухню, а на колоритних ярмарках є можливість придбати вироби з натуральної шерсті, вовни та дерева.

Урбаністичний туризм

Хто сказав, що літній відпочинок – це обов’язково ліниве «нічогонеробіння» на пляжі? В Україні безліч колоритних міст, куди можна податись, навіть не враховуючи всім відомих Києва, Львова, Одеси та інших культурних центрів. Ви бачили старовинний Чернівецький університет? А середньовічний Луцький замок, де відбувався з’їзд монархів? Варто відвідати і Дубнівську фортецю та Тараканівський форт – закинуту величну оборонну споруду посеред лісу. Приємно буде прогулятися вражаюче величезним парком «Софіївка» в Умані та пройтися вуличками Устилуга, райським куточком творчості композитора Стравінського.

Морське узбережжя

Відсутність Криму на туристичній мапі-2014 зовсім не привід відмовлятися від відпочинку на березі моря. В Україні є 5 областей, що мають вихід до моря і які вже відкрили туристичний сезон. В Херсонській області найпопулярнішими курортами є Скадовськ, Лазурне та Залізний Порт, в Миколаївській – Очаків, Коблево, Рибаківка та Кінбурнська коса. Для сімейного відпочинку найкраще підійде Азовське море – Бердянськ, Генічеськ та коса Арабатська Стрілка, а любителів активного молодіжного відпочинку прихистить столиця гумору – яскрава Одеса.

Паломницькі тури

Знайти душевний спокій та отримати масу нових вражень допоможуть паломницькі тури. Молитва стає ефективнішою в певних святих місцях, а величні краєвиди високих куполів та звуки милозвучних дзвонів допоможуть знайти справжній внутрішній релакс. Для таких цілей чудово підійде Почаївська лавра, джерело святої Анни, Києво-Печерська лавра, а також святині Острога, Межиріччя і Кременця.

Незважаючи на обставини, можливостей для подорожей в Україні вистачає і завжди вистачатиме. Вирішальним в цьому питанні є щире бажання туриста і гарячий вогонь в очах, який не згасити жодними протистояннями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
my_gift Показати IP 23 Червня 2014 15:15
От лише де взяти кількасот баксів??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus