USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Водії перетворили луцький двір у автотрасу, руйнуючи дорогу та будинки

8 Серпня 2018 10:21
Аби зрізати шлях до вулиці Привокзальної, або швидше проїхати до нового житлового комплексу, водії використовують двори проспектом Перемоги, 20, 22 замість проїжджої частини. Це призводить до руйнації вузької дороги, яка за півроку вкрилась глибокими ямами, а також загрожує старому будинку, на якому вже й так виникли кілька тріщин.

Про свої біди мешканці цих будинків розповіли першому заступнику Луцького міського голови Григорію Недопаду під час особистого прийому громадян. Аби вивчити ситуацію і знайти вихід, який би влаштував людей, Григорій Недопад виїхав безпосередньо на місце виникнення проблеми разом із заступником директора департаменту ЖКГ Миколою Осіюком.



Двори вказаних будинків критично вузькі, у них взагалі відсутній тротуар і пішохідні доріжки. Через це машини зруйнували недавно облаштоване підвищення біля одного з під’їздів, а звичайний вихід із власного дому тепер загрожує людям небезпекою втрапити під колеса, адже у цьому невеличкому дворику створився надзвичайно інтенсивний рух автівок, машини проїжджають тут часом ледь не щохвилини. Водії, бажаючи швидше доїхати до нового житлового комплексу, або виїхати до вул. Привокзальної, оминають центральну дорогу проспекту і їдуть цим вузьким двориком. Доведені до відчаю люди намагаються зупиняти водіїв і перенаправляти їх на центральну магістраль, якою вони і повинні користуватись. Однак це призводить до виникнення конфліктів, а деякі водії навіть ображають місцевих мешканців й повністю ігнорують їхні зауваження.

– Нам не так давно зробили ремонт і підвищення біля під’їзду, а тепер його частина зруйнована, – розповідають люди. – Навіть двері під’їздів небезпечно відкривати настіж, їх може зачепити автомобіль, який під’їжджає майже під самими стінами наших будинків. Що вже казати про дітей, які можуть вибігти на таку вузьку дорогу. Автомобілі їздять днями і ночами, часом один за одним, ще й з різних боків. А розминутися машинам тут нема де.



– Ситуація у цих дворах дійсно доволі небезпечна, – каже Григорій Недопад. – Через постійний рух транспорту виникають вібрації, які можуть призвести до подальших ушкоджень старих будинків, яким уже по 60 років. Дорога у дворах дійсно вузька і зовсім непристосована для постійного курсування автомобілів. Тому тут ситуацію може врятувати лише встановлення обмежувачів руху – бетонних півкуль, а також дорожніх знаків, які попереджатимуть про заборону проїзду. Наразі це необхідні запобіжні заходи, які захистять людей і їхні будинки. Півкулі не створять перешкоди при необхідності проїзду пожежних машин, а швидка матиме можливість під’їхати у разі виклику з інших заїздів.


За словами Миколи Осіюка, обмежувачі руху і дорожні знаки тут встановлять найближчим часом, ще до відзначення Дня Незалежності.

Люди заявили, що готові повністю підтримати цю ініціативу, адже іншого виходу вони не бачать, оскільки втомилися щоденно ризикувати собою і власними оселями.

– Всі мешканці наших будинків готові підписатися «за», – кажуть люди. – Ось подивіться, які тріщини вже виникли на будинку по пр. Перемоги, 20, у нічну пору, через них навіть просвічує світло із квартир. Тут встановлені спеціальні контрольні маячки, але будинок все одно тріщить по швах.

Присутні на зібранні дякували за те, що їх почули, найближчим часом ситуація має бути вирішена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Просто Показати IP 8 Серпня 2018 10:45
Що ви несете за нісенітницю??????????????? Там нічого не робилось і завжди була погана дорога. не слуйте цих старих маразматіків. Зменшення аварійності на дорогах це навпаки покращення, а раз їх дорога не влаштовує - будь ласка, хай ОСББ і Міськрада займається прибудинковою територією.
ага Показати IP 8 Серпня 2018 11:04
поставте обмежувач руху а ні його ж відразу забере муніціпальна варта... лишається ставити когось з міської ради в якості регулювальника...
Анонім Показати IP 8 Серпня 2018 13:21
Така сама ситуація на Арцеулова! Зробили дороги в дворах і водії з новобудов їздять без перестану! Кущі ніхто не обрізає, діти вискакують! Ці ж падлюки не їдуть по прямій дорозі, а їздять через двори! До біди не далеко! Потрібно ставити лежачі поліцейські!
Анонім Показати IP 8 Серпня 2018 13:22
Прохання! по обрізайте старі дерева на Арцеулова 9

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus