USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Водії зможуть у «Дії» фіксувати порушення ПДР інших водіїв, – Геращенко

1 Червня 2021 15:15
У Міністерстві внутрішніх справ розробляють законопроєкт, згідно з яким водії самостійно зможуть фіксувати порушення Правил дорожнього руху у додатку «Дія», які будуть допущені іншими водіями.

Про це під час пресконференції заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає УНН.

Геращенко наголосив, що для покращення обміну даними між поліцією та громадськістю, ведуться перемовини з головою Міністерства цифрової трансформації Михайлом Федоровим для використовування додатку «Дія», де водії, які бажають допомогти поліції в усуненні правопорушень, зможуть реєструватися.

За словами Геращенка, водії за допомогою своїх смартфонів та відеореєстраторів матимуть змогу фіксувати порушення ПДР, вчинені іншими учасниками дорожнього руху, та направляти їх до патрульної поліції для складання протоколів.

Зазначається, що відправлені фіксації порушень ПДР будуть використовуватися у судах, як доказ правопорушення.

В той же час, ініціатори законопроєкту пропонують встановити винагороду в розмірі 10% від суми штрафу для водіїв, які зафіксували правопорушення іншого водія на дорозі.

Нагадаємо, Антон Геращенко на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Безпека країни» заявив про розробку законопроєкту, згідно з яким, кожний водій в Україні матиме можливість використання кожного мобільного телефону в якості фактору фіксації правопорушення на дорозі.

Тоді він зазначив, що МВС планує реалізувати чотири підходи для зменшення смертності на автошляхах: встановлення камер фотовідеофіксації трьох типів, посилення законодавчої бази, поліпшення дорожньої інфраструктури та системи статистики з ДТП.

Також перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький під час пресконференції, 1 червня заявив, що за час роботи системи автоматичної фото та відеофіксації ПДР, кількість правопорушень зменшилася у 8 разів.

Нагадаємо, у Міністерстві внутрішніх справ планують найближчим часом змінити процедуру оформлення порушень правил дорожнього руху, і відмовитися від надсилання так званих «листів щастя» водіям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 1 Червня 2021 15:29
В нашій країні краще б була можливість робити фото і відео фіксацію порушень прав людини, збоку правоохоронних органів і відсилати в якусь робочу структуру яка автоматично знімала кошти з них, або направляла доказ автоматично в суд. Оце було б супер!
БОС до Анонім Показати IP 1 Червня 2021 18:05
100% підтримую таке рішення. Було б просто супер.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus