USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Водії автобусів їздять напідпитку

11 Листопада 2011 12:45
На Волині інспектори ДАІ провели перевірки громадського транспорту.
Про це повідомляє телеканал НТН .
На Волині почастішали аварії за участі заміського громадського транспорту. Від початку року їх на шляхах області сталося майже дев'ять десятків.
Основні причини невтішної статистики - нехтування правилами безпеки. Деякі водії вирушають у рейси напідпитку, інші легковажать технічними несправностями своїх маршруток.
На луцький автовокзали що п'ять хвилин заїздить півтора десятка автобусів. Зупиняти кожного - означає порушити розклад перевезень, тому даішники вирішують перевіряти через одного. Правоохоронців цікавить позначка механіка, зношеність колісної гуми, а ще – наявність у салоні укомплектованої аптечки й вогнегасника. З десяти перевірених автобусів усе це до ладу лише у трьох.
Старший інспектор УДАІ Луцька Павло Харитонюк розповів: «Під час перевірки у вас було виявлено ряд порушень. В чому вони складаються: відсутні вогнегасники, аптечка. Ваш автобус згідно ПДР не укомплектований. Після перевірки на вас буде складений адмінпротокол і притягнуто до відповідальності».
Пасажири твердять: їхати таким раритетним транспортом лячно й довго.
«Давно пора поміняти на хороші автобуси. Хорошим я по цьому маршруту їхала дві години, а так - дві з половиною. Плюс - трясе, звичайно. Але дихати добре - єдиний хороший момент, бо дихаєш через щілини», - каже пасажирка Валентина Юріївна.
Окрім того, водії вичавлюють зі свого транспорту останні соки. І що третя «автобусна» ДТП в області стається через перевищення швидкості, кажуть інспектори. Ще одна вада - алкоголь.
Заступник керівника УДАІ Луцька Віктор Бандура розповів про головні порушення Правил дорожнього руху водіями автобусів: «Це – управління транспортом у стані алкогольного сп'яніння, порушення правил обгону, в першу чергу, порушення правил швидкісних режимів. Проїзд на заборонений сигнал світлофора, як на переїздах, так і перехрестях».
До кінця року ще півтора місяця, а аварій в області за участі перевізників зафіксовано майже дев'ять десятків. Є й постраждалі. Тому працівники ДАІ запропонують перевізникам ще одну профілактику. Але вже не технічну, а радше, психологічну. Найближчим часом показуватимуть охочим до швидкої їзди кадри з місць аварій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
miassol Показати IP 11 Листопада 2011 13:00
ага, як жартували квнщики "Маршрутки у нас - патріоти: вони - жовті, а водії - сині" %)
ПРОХОЖИЙ Показати IP 11 Листопада 2011 14:18
Те , що напідпитку - байдуже , але те , що вони вмикають радіво в салоні - зле.
небайдужа Показати IP 11 Листопада 2011 17:04
що там радіо, а коли курять в салоні!!!!!! і матюкаються, коли зауваження скажеш!!!! то це - ЖАХ!
Тіна Показати IP 11 Листопада 2011 19:10
Це просто потрібно починати методично писати скарги в транспортний відділ міської ради. Три скарги - прощавай, маршрут. Від гидоти, яка ллється з динаміків маршрутки, типу "веселих шняжок", просто аж соромно перед дітьми, які поряд стоять. Куриво і радіо в транспорті, гадаю, слід взагалі заборонити. Салон - це теж громадське місце, в якому кожен мусить виявляти повагу до інших. В тому числі водій - до пасажирів.
ПРОХОЖИЙ до Тіна Показати IP 11 Листопада 2011 22:39
Згоден . Деякі диск - жокеї - водії навіть причепили папірці із забороною розмовляти по мобільному , а самі транслюють в салон різне лайно . Та який там салон ...Гримуче залізяччя.
1 Показати IP 11 Листопада 2011 21:02
А ще вони курять анашу, просто щоб не засинати за кермом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus