USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Штраф за «забуті права» може зрости до 5 тисяч гривень. УТОЧНЕНО

30 Травня 2017 12:05
Для українських автомобілістів влада приготувала нові штрафи – збільшені в десятки разів. Про це повідомляє Корупція Інфо.

Як ідеться в повідомленні, у Верховній Раді у найближчі дні мають намір розглянути законопроект про посилення покарання для водіїв. Насамперед нововведення стосуєються тих, хто водить автомобіль в нетверезому стані.

Окім цього, у повідомленні зазначається, що під загрозою опиняться ті водії, які їздять за кермом без відповідних документів або ж відмовляються їх надати під час перевірки. Пропонована сума штрафу – 300 неоподатковуваних мінімумів, тобто 5100 грн. Зараз розмір штрафу за їзду без прав становить 500 грн. Натомість народний депутат Мустафа Найєм уточнює цей момент: вдесятеро збільшать суму штрафу для тих, у кого права вилучили, але вони все одно сіли за кермо. А для тих, хто забув чи не взяв документи, штраф не змінився.

Про це Мустафа Найєм написав на своїй сторінці у Фейсбуці, коментуючи зареєстрований законопроект про внесення точкових змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

"Штраф за водіння транспортним засобом після позбавлення прав буде збільшений в 10 разів - з 510 грн до 5100 грн", - написав нардеп.



Також автори законопроекту пропонують збільшити до шести місяців термін тимчасового вилучення посвідчення водія і строки накладення адміністративного стягнення у справах, які розглядаються судами. Це своєю чергою повинно мінімізувати можливість затягування розгляду справ з метою уникнення відповідальності.

Відзначається, що при існуючому законодавстві кожен десятий порушник в адміністративних справах за керування транспортним засобом в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння в 2016 році пішов від покарання завдяки штучному затягуванню справи в суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
--- Показати IP 29 Травня 2017 11:32
З якого переляку??? Хай краще зарплату прирівняють до €вро... пейської тоді і відповідні штрафи. Чи Аваков ще не нажерся???
Лучанин до --- Показати IP 30 Травня 2017 12:26
Чого боятись штрафу тому, хто не їздить п"яним за кермом, хто не розмовляє по телефону, хто не перевищує швидкості?
Прохожий Показати IP 29 Травня 2017 11:53
Ми всі люди і забуваєм час від часу щось. Забув перекласти документи і штраф 5100??? а нічього що мінімальна зарплата 3200????
999 Показати IP 29 Травня 2017 12:19
Пропоную дозволити використання копії водійського посвідчення: у кожен транспортний засіб, а там нехай звіряють по базам, чи маю право керування відповідними категоріями....
Вова Показати IP 29 Травня 2017 13:50
Памятаю коли починався наш шлях до Європи були популярні передачіпро Грузію і про зміни які там відбуваються, так от, в одній з таких передач поліцай зупинив водія який забув документи, після того як водій назвав ПІБ, поліцай передивився на планшеті чи дійсно видавалися права, фото, дані машини і т.д. і відпустив. НЕ ОШТРАФУВАВ С**А, А ВІДПУСТИВ, АВАКОВ _ ТИ В ЯКУ ЄВРОПУ ЙДЕШ ПАМОРОК?
Лучанин до Вова Показати IP 29 Травня 2017 14:46
У нас РІВНО ТЕ САМЕ. Місяць назад зупинили за порушення пдр, забув посвідчення, пробили по планшету, сказали щоб більше не забував, виписали постанову тільки за порушення пдр,побажали гарного дня, і все. ЛЮДИ, ВИ ВВАЖАЄТЕ НОРМАЛЬНИМ, коли алконафта позбавлюють прав, а він далі їздить, і якщо його спіймають, то він сплатить А Ж 510 гривень. ЦЕ НОРМАЛЬНО???
Бе Показати IP 29 Травня 2017 14:12
А перед тим писали, що посвідчення можна буде взагалі не возити - досить показати код на смартфоні.
Руйнівник міфів Показати IP 29 Травня 2017 15:14
НЕ ВВОДЬТЕ ЛЮДЕЙ В ОМАНУ. Є Такий адвокат Владислав Власюк, який і був спів автором цього законопроекту, і він все вже давно пояснив. В 126 КУпАП є розмежовування, коли просто не пред'явив, і коли керуєш, якщо ти позбавлений цього права. ТАК ОСЬ: СТАРИЙ ШТРАФ за те, що не пред'явив так і залишається, і тільки якщо ти не мав права керувати, а керував - то тоді 5100. І скажіть хтось проти, що алкаш, якого позбавили права керування, може далі керувати, тільки сплативши нещасний штраф у 510 грн, і те, якщо тільки спіймають. Чогось ніхто не хоче, щоб його дитину або самого збило п'яне мурло, але всі їх жаліють, ну абсурд...
Анонім Показати IP 30 Травня 2017 12:17
Колись було достатнім мати знайомого даішника, який давав кучу папірців. Заповнював їх типу посвідчення вилучено вчора і катайся собі.
Лучанин до Анонім Показати IP 30 Травня 2017 13:40
Бачиш, значить в правильному напрямку ідемо) Тепер тільки два варіанти: або усне зауваження, якщо чемно поводитимешся, або постанова:)
Іван? Показати IP 30 Травня 2017 19:38
Народний депутат Мустафа Найєм??? Часом задумуюсь в якій країні я живу(((
Олександр Показати IP 3 Травня 2018 19:25
Совок ніяк не покине нашу країну. Без бумажки ти какашка!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus