USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Волонтери центру «Серце патріота» везуть пасхальні смаколики для бійців на схід

25 Квітня 2019 21:01
У Чистий четвер, як здавна у народі називають цей день, з Луцька в чергову поїздку у зону ООС та на прилеглі території вирушили активісти волонтерського центру «Серце патріота».

На Театральному майдані міста встановили скриньки для збору коштів на потреби наших захисників. Тож люди активно кидали гроші, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

– Ми вдома, – каже пенсіонерка Мирослава Крушко, яка щоразу, коли організовують чергову поїздку, приносить 100 гривень. – У власних оселях, у комфорті. А вони щомиті ризикують життям заради миру в Україні. Тому вважаю, що нині кожен мусить долучитися до збору всього, що їм потрібно. Завдяки цим хлопцям ми живемо під мирним небом.

Краяни активно долучалися до збору великодніх подарунків для бійців. Тож ящиків з пасочками було чимало.

– У мене син в зоні ООС, – каже Оксана Хотеєнко. – Тому напекла пасочок, ковбаси та інших смаколиків для наших дітей. Люди приносять коробки з печеним салом, м’ясними виробами, печивом, цукерками та іншими продуктами. Керівник волонтерської організації «Добродій», яка діє в КП «Луцька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №11 – колегіум Луцької міської ради» Олена Янчук разом з учнями принесли коробки з подарунками – 40 пасочок та інші смаколики. Також учні підготували для наших захисників пакуночки зі святковими вітаннями, шкарпетками, засобами гігієни тощо.

Усе це освятив настоятель Свято-Михайлівського храму ПЦУ протоієрей Степан Гейгель.

– У ці святкові дні нами має керувати почуття єдності, – переконаний священик. – Ми хочемо, щоб у нашій країні настав мир, тому я закликаю усіх у ці дні особливо молитися за тих, хто захищає Батьківщину.

– Ми щиро вдячні всім, хто долучився до збору допомоги, – каже депутат Луцької міської ради від УКРОПу, засновник волонтерського центру «Серце патріота» Сергій Балицький. – Хочу подякувати головній освітянці Луцька Зіновії Лещенко. Саме вона організувала школи та ДНЗ, які підготувати нашим хлопцям різноманітні подарунки – продуктові набори, одяг, засоби гігієни, вітання з Великоднем. А також – ківерцівським волонтерам на чолі з Сергієм Гетьманчуком, які взяли на себе ремонт медичного автомобіля, що його ми також веземо в зону ООС. Фінансово з ремонтом мені допоміг підприємець Мирослав Гордійчук. До речі, авто використовуватимуть і для аеророзвідки. Веземо й адресні передачі у Мар’їнку, Піски, Світлодарськ та інші міста. Окрім цього – гуму для авто, зарядні пристрої, ліхтарики,

маскувальні сітки, вітаміни та інші речі. Також є чимало солодких подарунків та одягу для діток, які навчаються в школі-інтернаті у Слов’янську. Нехай у це велике християнське свято і наші захисники на сході поїдять пасок, домашніх ковбас, крашанок та інших пасхальних смаколиків та відчують, що їх пам'ятають, цінують і чекають!

Волонтери «Серця патріота» щиро дякують усім, хто долучається до збору допомоги. Зокрема це підприємці, вихованці навчальних закладів області та просто небайдужі волиняни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus