USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь – один із форпостів по розбудові воєнної економіки, – заступник Голови Верховної Ради

31 Березня 2023 21:10
Волинська область стала одним з дуже серйозних форпостів і по створенню, і по розбудові воєнної економіки, і в оборонному плані.

Про це заявив перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час парламентсько-муніципального форуму «Діалог на користь розвитку громад в умовах воєнного стану».

«Волинь за останній рік прийняла дуже багато внутрішньо переміщених осіб. Волинська область стала одним з наших дуже серйозних форпостів і по створенню, і по розбудові воєнної економіки, і в оборонному плані. Ми бачимо саме тут (на Волині. – ВН) приклад взаємодії та роботи в багатьох сферах, особливо у самоврядуванні та спільній роботі з центральною владою. Сьогоднішній парламентсько-муніципальний форум «Діалог на користь розвитку громад в умовах воєнного стану» є важливим для масштабування цього досвіду в інших областях нашої України.

Серед цілей форуму – налагодити ефективну комунікацію громад з парламентом та народними депутатами України та обговорити проблеми громад в економічній та гуманітарній сферах в умовах воєнного стану та шляхи вирішення на рівні парламенту.

Такий досвід потрібен скрізь, зокрема у прифронтових областях, щоб обговорити тему самоврядування, перспектив, які є і будуть, та досвід роботи депутатів в умовах війни. На мою думку, це буде наступним кроком, який ми обовʼязково обговоримо і втілимо разом», – заявив парламентарій.

Зауважимо, до форуму долучились народні депутати України від Волині Ірина Констанкевич, Ігор Гузь та Вячеслав Рубльов, а також представники територіальних громад та виконавчих органів влади Волині, зокрема заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт.

Як інформують у Волинській облраді, під час засідання також обговорили актуальні законопроєкти з питань економічного розвитку та запити громад щодо можливостей державної підтримки і регулювання економічного розвитку, а також залучення інвестицій.

Дискутувалися й проблематика гуманітарного напрямку, спричинена умовами воєнного стану, а також досвід масштабування міжнародної співпраці з парламентського на муніципальний рівень.

«Зараз увага органів місцевого самоврядування сфокусована на війні – як допомогти тим, хто воює, тим, хто втратив рідних, тим, хто втратив житло. В той же час ми маємо думати про завтрашній день і про наші кроки після перемоги. Найперше потрібно підготувати підґрунтя для становлення і розбудови демократичної України, а це і законодавча база, і робота на місцях. Тому такі обговорення важливі для стратегічного планування розвитку області і кожної громади зокрема», – наголосив заступник голови облради.

Він також додав, що важливо аби усі державні структури, а особливо контролюючі органи, вели діалог із бізнесом, депутатами та громадами. Це дозволить створити прозорі умови для вітчизняних та закордонних інвесторів, а, отже, для економічного розвитку регіону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus