USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинь огорне туман. В області оголосили «жовтий» рівень небезпеки

11 Листопада 2019 22:26
Волинь 12 листопада огорне туман, видимість – 200-500 метрів. Оголосили І рівень небезпечності – «жовтий».

Отож, у Службі автомобільних доріг у Волинській області закликають всіх учасників дорожнього руху бути уважними та поміркованими на автошляхах.

Як застерегтися від аварій під час туману?

Зменшіть швидкість. Вона повинна бути вдвічі меншою, ніж протяжність видимої дороги. Наприклад, при видимості 20 метрів, швидкість повинна бути не більше 10 км / год.

Їдьте спокійно. Намагайтеся обійтись без обгонів і випереджень.

Тримайте дистанцію. І чим більшою вона буде, тим краще.

Позначте себе. Увімкніть ближнє світло фар. Ідеальним буде наявність протитуманок. Але за умови, що вони правильно установлені та оптимально відрегульовані.
Довідково

Жовтий рівень: звичні нам опади у вигляді дощу, снігу, ожеледиці та досить сильних поривів вітру. Ризик для людини мінімальний. Під час жовтого рівня небезпечності синоптики радять проявляти максимальну обережність при перебуванні у зоні дії погодних явищ.

Помаранчевий рівень: той же, що жовтий, тільки все перераховане – в більш сильній і тривалій формі. Можуть викликати пошкодження різного роду комунікацій і падіння дерев. При помаранчевої позначці, бажано знаходитися в будинку, і нікуди не виходити, так як здоров’ю може загрожувати небезпека.

Червоний рівень: якщо оголошений червоний рівень небезпеки, то бажано не виходити на вулицю і перечекати його в будівлях. Червоний рівень – це ураган, сильні вітри, дощ, снігопади. Червона позначка, це дуже небезпечний рівень погодних умов, бажано при такій відмітці перебувати в бункері чи підвалі. Це означає що наближається сильний ураган, який може понести за собою руйнівні наслідки. При червоному кольорі нерідко проводять і евакуацію з населеного пункту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus