USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

«Волинь» отримає нове ім’я і акціонерів

8 Квітня 2016 19:59
ФК «Волинь» продовжить своє життя, проте, у новому форматі. Новостворений ФК «Луцьк» отримає нових акціонерів, якими стануть представники фан-руху «Волині». Також керівники клубу запевнили, що ніхто не відмовиться від фінансування команди, більше уваги приділятимуть розвитку дитячого футболу на Волині. Залишиться зі своїми підопічними і головний тренер Віталій Кварцяний.

Про це йшлося під час зустрічі зустрічі керівництва ФК «Волинь» із вболівальниками, футболістами, тренерами і працівниками клубу.

Як зауважив на початку зустрічі Ігор Палиця, в такому форматі він з колективом та людьми, яким небайдужий спорт, ще не збирався, проте, цього вимагає ситуація. З його слів, вперше з футболом він зіткнувся влітку 2011 року, коли клуб боргував декілька мільйонів доларів. Тоді його погасили та почали працювати у напрямку розвитку. Проте, згодом почали давати про себе знати старі борги. У той час, коли бюджети таких клубів, як «Шахтар» та «Динамо» становили близько 100 мільйонів доларів, «Дніпро» - 60 мільйонів, «Волинь» мала у своєму розпорядженні 8 мільйонів доларів на рік. З 2010 року клуб непогано працював як за кошти інвесторів, так і за гроші Ігоря Палиці.

Проте, коли клуб почав розбиратись з боргами, які з’явились, «Волинь» не підтримала ні Федерація футболу України, ні Прем’єр-ліга, ні Лозаннський спортивний арбітражний суд. Останній, не враховуючи жодних додаткових обставин, постановив ФК «Волинь» компенсувати не лише борг по заробітній платі футболістам, але й досить значну суму додаткових компенсацій.

Разом з тим, голкіпер «Волині» Ісса Ндоє, який вимагав компенсації, не з’являвся ні на збори, ні на тренування. А згодом взагалі був дискваліфікований. Після цього через суди футболісту вдалось відсудити 200 тисяч доларів заробітної плати та 300 тисяч доларів додаткових компенсацій.

Зі слів Ігоря Палиці, йому були готові компенсувати заробітну плату за той період, коли він не грав, аби лише від тяганини не постраждав клуб. Проте, той відмовився і вимагав повну суму. Також він додав, що за станом на сьогодні немає заборгованості перед нинішнім складом клубу. За схожою «схемою» почали діяти і інші футболісти – вимагають суми, які в рази більші за ті, які вони мали б отримати, не йдучи на діалог з клубом.

«При тому всьому, що команда «Волинь», яка сьогодні грає в прем’єр-лізі, є зовсім іншою юридичною компанією. Але через те, що є назва «Волинь», приймається рішення перекласти зобов’язання на команду існуючу, знімають очки і грати не дають», - пояснив Ігор Палиця.

Що чекає ФК «Волинь» у майбутньому

Ігор Палиця запевнив, що «Волинь» дограє нинішній сезон і не матиме жодних боргів перед командою та працівниками - за станом на зараз зарплату працівникам не боргують, а футболісти отримали гроші за січень. Але далі клуб гратиме під назвою ФК «Луцьк». Оскільки залишивши стару назву, пройшовши шлях від аматорської ліги до прем’єр-ліги, є ризик знову отримати штрафи. Також Ігор Петрович запевнив, що клуб і надалі фінансуватимуть.

«Почнемо грати з чистого листка: аматорська ліга, друга ліга. Сподіваємось, далі перша і прем’єр-ліга. Ставитимемо ставки на вітчизняних футболістів, а не на іноземних. Бо йдуть мільйони доларів, і віддачі від них – ніякої. Паралельно, вкласти гроші і душу в дитячий футбол», - пояснив Ігор Палиця та додав, що на його думку оновлена команда за два роки, а можливо і раніше, знову буде в прем’єр-лізі.

Наразі ФК «Луцьк» не має офіційних засновників чи власників, відтак, Ігор Палиця запропонував фанам клубу зорганізуватись і отримати по 1 акції клубу без жодних матеріальних зобов’язань. Таким чином, з його слів, вони зможуть брати участь в роботі клубу і бачити витрату коштів «з середини», зробивши процес прозорим.

Представники фан-руху «Волині» поцікавились, чи можна буде з часом повернути ФК «Луцьк» назву ФК «Волинь» без ризику знову отримати штраф. На що отримали відповідь, що можна було б витратити 3 мільйони доларів на виплати «незрозумілим агентам» і продовжити гру в прем’єр-лізі. Проте, набагато логічніше буде почати з початку, витратити ці кошти на розвиток дитячого футболу, зокрема. Відтак, лише за деякий час можна буде повернути стару назву.
Ігор Палиця заявив, що фанатам клубу слід брати активну участь в житті їх команди на новому етапі. Зокрема, під час розробки нової символіки ФК «Луцьк» та роботи команди загалом:

«Ви всі будете брати в цьому участь. Приймати рішення треба колективно – щоб ви разом з тренером відповідали за того, кого підібрали. Щоб відчували, що це не олігархи чи бізнесмени, а ваш клуб».

На запитання фанів про Федерацію футболу Волині головний тренер Віталій Кварцяний запевнив, що структура не припинила свою роботу і працюватиме і надалі.

Позиція вболівальників

Опісля зустрічі представник фан-руху «Волині» Тарас Третяк у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини зазначив, що вражені від зустрічі та почутого «більше позитивні».
«По всіх питаннях знайшли компроміс. В нас було три пункти: залишити назву «Волинь», емблему, яку хоче більшість, та рідні червоно-білі прапори. По назві за декілька років можна буде вирішити питання. По формі та емблемі будемо вирішувати ми. Тому ми більше задоволені, ніж ні», - пояснив Тарас.

Також зазначив, що схема з виділенням акцій клубу фанатам є хорошою ідеєю. Зокрема, на батьківщині футболу, в Англії, більшість клубів є «народними». Відтак, фанати були приємно вражені цією ідеєю. Це ж стосується і питання дитячого футболу:

«Хотілось би це давно контролювати. Адже дуже багато дітей талановитих пропадає по вулицях, хоча могли б грати за ту ж саму «Волинь», тому ми задоволені цим».

Тарас Третяк каже, що фани організують власну громадську організацію – всі документи для цього вже підготували. Носитиме назву вона ГО «Червоно-білі». Відтак, обіцяють, що активно долучатимуться до життя та розвитку улюбленої команди на новому етапі її життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Хм Показати IP 8 Квітня 2016 20:37
з/п нужно платить будь-то негр или перс,вынь и полож.
DH до Хм Показати IP 8 Квітня 2016 21:25
Якщо не вкурсі ситуації не пишіть дурниць
Анонім Показати IP 8 Квітня 2016 20:55
оте з акціями то цікаве. якщо дійсно так і зроблять
Йод Показати IP 8 Квітня 2016 21:13
Радий зустріччю, гарні перспективи, і назву з часом повернемо. Шкода лише втрачати декілька років і це не факт що ми так бистро піднімемся по таблицях, але й справді краще 3 мільйони потратити в структуру клубу ніж просто віддати юристам. Головне а би жителі Луцька та і всієї Волині підтримували клуб. Гайда, хлопці ми з вами!
Віддати клубу? до Йод Показати IP 9 Квітня 2016 00:30
Ви вірите, що так станеться? Що це піде на дітей?
свг Показати IP 8 Квітня 2016 21:23
прощай футбол в Луцьку. Всі ці казочки для дітей.
Вболівальник Показати IP 8 Квітня 2016 21:24
Тобто, через борг в 40% річного бюджету, мінімум на 3 сезони вилетіти з вишки( а насправді аби років за 10 повернулись). Блаблаболи ще ті..... А борги, що , з нікуди взялись? Менеджемент клубу - оце справжні аматори. Хоча кишені певно собі набили - а тепер можна і закривати лавочку. А ще було б дуже цікаво знати хто насправді власник клубу SportLife, той що будується на території стадіону. Яким чином виділили землю в центрі міста, на яких умовах, скільки отримав міськбюджет? ВН, може проведете журналістське розслідування? А,ну так..... про шо ж це я, явно не в тих журналістів питаю...
хммм до Вболівальник Показати IP 9 Квітня 2016 00:30
Спортлайф - це взагалі то мережа спортзалів по Україні, напевно Луцьк був єдиним де його не було
Звичайно треба! до Вболівальник Показати IP 9 Квітня 2016 00:49
Оце передостаннє запитання лишило тебе в грі) А так - забанєн, канєшна)))
Олег Показати IP 8 Квітня 2016 21:34
Сумно. Не буде більше великого футболу у Луцьку, з таким підходом та і клубу такого не буде.
Анонім до Олег Показати IP 8 Квітня 2016 21:53
Ну дуже великий футбол. Просто таки чемпіони Євро!
хтотакий Показати IP 8 Квітня 2016 22:29
вболівальникі ці хіба ж вони футбол дивляця? вони тільки й самі ще борги можуть принести, кому вони такі потрібні, дикість якась а не організація ваша, хіба ви гроші будете платити гравцям? чи відкривати поля нові? некому ви не потрібні, тут високопосадовці вирішують все.
Юрій Показати IP 8 Квітня 2016 23:34
А чому б не піти шляхом клубу ФК "Металург" із Запоріжжя, який отримав назву ФК "Металург Запоріжжя"? В нас було б ФК "Волинь Луцьк".
1960 до Юрій Показати IP 9 Квітня 2016 06:10
Для таких розумних,Запоріжжя це зовсім інша команда,клуб сттворений на базі "россенейро"(точну назву не пам ятаю) А на зустрічі казала,що переглядали цей варіант,але не знайшли команди,яка б хотіла продати свої активи,для перейменування. Такщо не умнічай!!!
Сераховичі Показати IP 9 Квітня 2016 08:53
Гірко-втрачаємо те що є і того кого любимо! Ідея з акціями не погана .підтримую! Але відсутність такоі команди відкидає Луцьк на перефирію та задвірки на невизначений термін! Дай . Боже .щоб плани і ідеі не залишились на папері.і великий футбол залишався в нашому краі!
Вболівальник до хммм Показати IP 9 Квітня 2016 12:52
Спорт Лайф - це франшиза. Так що питання власника відкрите
Віктор Показати IP 9 Квітня 2016 15:17
Спорт Лайф – це Ігор Палиця. А щодо запорізького "Металурга", то цей клуб не був банкрутом, тому проблем із назвою в його засновників не буде саме через це, а не через те, що вище написав якийсь "умнік".
тренер Показати IP 9 Квітня 2016 15:25
Кварца гнати у Ліхтенштейн або Фарери!!!! Завалить і цю команду своїми замінами на 23-й хв матчу....
до Анонім Показати IP 9 Квітня 2016 16:07
звичайно дворові команди куди важливіші а для тебе взагалі краще пиво в генделику
болільник зі стажем Показати IP 9 Квітня 2016 18:37
А той Ндоє потрібний був Волині? Невже немає в Україні воротарів? розіс....ли гроші, а віповідати за це хто буде!
Аня Показати IP 9 Квітня 2016 23:45
Нє ну я за інвестиції в структуру клубу , але втрачається стільки часу на повернення в УПЛ ( та й я сумніваюся що назву зможемо повернути ! чому б зараз не заплатити ті довбані борги і залишитися в УПЛ награвати молодь ... ойй важко щось казати але мені здається що якщо в Луцьку зникне УПЛ то і зникне футбол ...
Вчитель Показати IP 10 Квітня 2016 11:01
Не розумію одного, стільки молоді ходить на футбол малих і великих, а запрошують не відомо звідки, не вже не можна вибрати достойних з наших? чому на них бабло тратять, а своїм не дадуть можливості розвиватися. Так як і на митницю, чи прокуратуту,чи міліцію сунуть чужих? своїх нема?
ФАН Показати IP 10 Квітня 2016 11:33
По завешенню сезону заслухати звіт керівництва про результати роботи. Особливу увагу звернути на фінансово - господарську діяльність, ефективність управління, менеджмент, селекційну роботу. Дати конкретну оцінку всім, хто відповідав за ті напрямки роботи. І не простіть і отпустіть. Може не розстріляти, чи на Колиму вислати, а наказати по всій строгості закону. З роботи повиганяти, щоби і духу не було на Волині. А то вони вже сусідяться до нового корита. Зі склеєного черепка користі вже ніякої. Якщо команда буде народною, то акціонери будуть спроможні знайти і тренера, що не матюкається, і коней з возом куплять. А то зганьбили Волинь, довели футбол до дир - дир, підрізали юні крила . І в них ще хватає наглості свої послуги пропонувати
КУМ Показати IP 10 Квітня 2016 17:44
Народна команда з Волині,убогої Волині.І ви в це вірите.А де фін.звіти за останні роки.Хіба вже забули Столяра з його підставними фірмами(а хто був тренер).А що було потім.Хто покараний.І якщо це народна команда Волині,то причому тут Луцьк.
До тих, хто був на з Показати IP 11 Квітня 2016 09:55
Кварц і К зробили з Волині "пустелю Гобі", і не на 3 роки, а назавжди. 3 млн.доларів на дітей і клуб, хто в це вірить??? В середу ігра на область : ФК Камінь-Каширський - ФК Луцьк!!!! Волинське дербі!!! Хто реально відповідатиме за те, що не стало на футбольній мапі нашої "ВОЛИНІ"??? Поки є такі СПОРТ-ЛАЙФИ, команда не буде народною. Чому на зустрічі не було журналістіві, не кишенькових, справжніх. Де гострі питання, якийсь аналіз... ВН вкотре пише те, що загальновідомо, інше - зась. Дякуючи тим хто був на зустрічі (обличчям до фанів) не стало "Волині", і поки вони будуть з колін вже не підніметься!
Був до До тих, хто був на з Показати IP 11 Квітня 2016 15:47
На зустріч запрошували усіх БАЖАЮЧИХ,в тому числі і Вас та небайдужих журналістів (якщо вони десь ще є).Можливість задавати питання була у всіх і часу на це було достатньо.Те ,що в проблемі винний менеджмент клубу - це очевидно.Хоча менеджмент це дуже голосно сказано про тих людей,які там працюють і будуть!!! працювати і надалі.Якщо це станеться ,то футболу точно не буде.Жаль грошей інвестора,їх можна витрачати з розумом.
Лучанин Показати IP 11 Квітня 2016 10:45
Про якій футбол і спорт для дітей може вестись мова ,навіть воду перекрили в центральному басейні, тоді коли діти встановлюють рекорди України. Про що можна говорити далі??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus